Terug

Arjan Ederveen & Jack Wouterse

Zin

zo 10 nov 2019 15:00 tot 16:30  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Na Walden (2016) heet de derde samenwerking van Arjan Ederveen en Jack Wouterse simpelweg Zin. Zin in het leven of wat is de Zin van het leven? Zin is in ieder geval de afsluiting van een tragikomische trilogie over afscheid, vriendschap en de tijd die verstrijkt.

Rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen ons opnieuw een bonte stoet aan personages voor.

We zien twee TVkoks op leeftijd. De TVsterren worstelen met de werkdruk van de dagelijkse middagshow en blijken niet meer de vrienden voor het leven te zijn die ze ooit waren toen ze begonnen… dus moeten ze veel Zin maken om de Zin in te zien van de Zin van het zijn in weggooi TVland. Ze bespreken hun angst voor ziektes en voor naderende medische onderzoeken nu ze van een zekere leeftijd zijn. Niemand levert toch vrijwillig zijn drol op een stokje in bij de dokter.

Daarnaast is er het verhaal van de keukenromanschrijfster, mateloos populair en haar nieuwste boek wordt verfilmd, maar wie heeft het eigenlijk geschreven? Ze heeft haar min meegenomen, maar wat is dat eigenlijk, een min, en welke rol speelt zij in het geheel? Is haar min haar hele leven haar rolmodel geweest of heeft de min haar juist leeggezogen? In ieder geval heeft de schrijfster nog steeds Zin in het leven, ook al nadert haar einde met rasse schreden. Gaat ze het einde van de voorstelling halen?

Ondertussen verglijdt de tijd in deze absurdistische en komische voorstelling, waarin de heren opnieuw hun komische en tragische talenten voor het voetlicht brengen, omdat ze daar Zin in hebben.

concept & spel: Arjan Ederveen, Jack Wouterse - eindregie: GerardJan Rijnders

genre: toneel

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

Francois

07-11-2019 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Wij vonden het een prachtige voorstelling! Het verhaal zat heel mooi in elkaar. Genoten! 2 prachtige acteurs.

Raymond

05-11-2019 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Jammer. Twee hele goede acteurs in een stuk dat eigenlijk over niets boeiends ging. Een beetje als twee hele goede koks die, als ze beroerde ingrediënten krijgen, er niet veel bijzonders van kunnen maken.

bekijk reacties (2)

Recensies

De Volkskrant

- >4,0 sterren
"‘Zin’ is een toneelstuk-in-een-toneelstuk dat met bijna niets te vergelijken is"

De Volkskrant

- >4,0 sterren
"De symbiose tussen Wouterse en Ederveen is misschien wel het mooiste aan deze productie"

Algemeen Dagblad

- >4,0 sterren
"’Wouterse en Ederveen vinden elkaar, opnieuw, in een even amusant, spannend als ontroerend stuk"

Theaterkrant

-
"de typetjes [ontroeren] door hun geloofwaardige mimiek en motoriek, en waarachtig geacteerde emoties. Zin is een mooie kroon op het drieluik van de twee acteurs"

Telegraaf

-
"Van mega flauw, erg geestig en flink aangezet tot verstild en diep ontroerend."

bekijk recensies (5)