Terug

Tootsie | BELCRUM BIOS @PODIUM BLOOS

Sydney Pollack

Alle-leeftijden
di 4 dec 2018 20:00 tot 22:05  |  Externe locatie: @Podium Bloos

De talentvolle acteur Michael Dorsey kan vanwege zijn reputatie geen baan vinden. Hij werkt tijdelijk in een restaurant en geeft ’s avonds acteerlessen aan volwassenen. Wanneer hij Sandy leert kennen, vertelt zij hem over een auditie voor een nieuwe soap Southwest General. Michael gaat mee om haar te steunen, maar helaas krijgt Sandy niet de rol.

Na vier maanden zit Michael nog steeds zonder acteerklus en hij besluit om auditie te doen voor de vrouwelijke hoofdrol in Southwest General. Verkleed als Dorothy Michaels krijgt hij de rol. Op de set leert hij Julie kennen en hij is op slag verliefd. Met alle hilarische gevolgen van dien.

Tootsie werd genomineerd voor 10 Oscars en ging er vandoor met de Oscar voor de beste vrouwelijke bijrol (Jessica Lange). De film won drie Golden Globes (waaronder Beste Film) en ging met twee BAFTA’s naar huis.

regie: Sydney Pollack / komedie, romantiek / met: Dustin Hoffman, Jessica Lange, Teri Garr, Dabney Coleman, Bill Murray, Charles Durning e.a. / Verenigde Staten 1982, 116 min / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld / copyright beeld: Medium, Movieposter

special: Belcrum Bios