Terug

Western Stars

Thom Zimny, Bruce Springsteen

zo 17 nov 2019 16:30 tot 18:05  |  Cinema zaal 3

Met Western Stars van Bruce Springsteen viert Chassé Cinema op zondag 17 november de 70ste verjaardag van The Boss. Eenmalige vertoning.

Met Western Stars, het eerste studioalbum van Springsteen in vijf jaar, slaat de legendarische singer songwriter een nieuwe weg in, waarbij hij echter zijn roots niet vergeet. De documentaire behandelt de thema's liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd. De film roept het beeld op van het Amerikaanse Westen - zowel het mythische Westen als de harde werkelijkheid - en vertelt met archiefbeelden, muziek en Springsteen’s persoonlijke bespiegelingen het verhaal van Western Stars.

Het 19e studioalbum van Springsteen is wereldwijd succesvol. Het bereikte de nummer 1-positie in de iTunes-hitlijsten op elk continent. Het album ontving ook lovende recensies, met bewoordingen als ‘briljant’, ‘betoverend’, ‘prachtig’ en ‘een meesterwerk’.

regie: Bruce Springsteen, Thom Zimny / documentaire / met: Bruce Springsteen / Verenigde Staten 2019, 83 min. / Engels gesproken / Engels, Nederlands ondertiteld