Terug

Woodstock (50th Anniversary)

Michael Wadleigh

Leeftijd-12
Drugs
Grof-taalgebruik
zo 18 aug 2019 14:15 tot 18:15  |  Cinema zaal 3

Op zondag 18 augustus 2019, precies 50 jaar na het legendarische muziekfestival, vertoont Chassé Cinema eenmalig de Oscar winnende muziekdocumentaire Woodstock.

Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock – de moeder aller festivals – plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Tijdens een regenachtig weekend was het ‘Three days of peace and music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash.

Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar in de categorie Beste Documentaire.

Om 50 jaar Woodstock te vieren brengt Warner Bros. Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Het betreft de ‘Director’s Cut’ van de film met een speelduur van 3 uur en 44 minuten, inclusief een intermission (pauze). De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.

regie: Michael Wadleigh / documentaire / met: Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash / Verenigde Staten 1970, 224 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld / lange film

Eenmalige voorstelling Woodstock (50th Anniversary)

De voorstelling wordt eenmalig getoond bij Chassé Cinema. Op zondag 18 augustus is het namelijk precies 50 jaar geleden is dat het legendarische festival voor het eerst gehouden werd.