Terugblik op zevende editie van UXinsight Festival

Op 17, 18 en 19 april 2023 vond de zevende editie van het UXinsight Festival plaats in het Chassé Theater. Een 3-daags hybride event voor ruim 450 UX Researchers (UX = User Experience) die zich bezighouden met de houding en het gedrag van gebruikers van (voornamelijk) digitale producten. Het doel van de jaarlijkse conferentie is om onderzoekers van over de hele wereld te verbinden, de UX Research gemeenschap te inspireren en van elkaar te laten leren. 
 
Het thema Pause, Rewind & Play vroeg het internationale gezelschap om iets anders te doen dan zij op eerdere edities gewend waren. De bezoekers werden gevraagd niet naar de gebruiker of andere belanghebbenden te kijken, maar in plaats daarvan zichzelf centraal te stellen. Ze werden aangemoedigd om te pauzeren, na te denken en plezier te hebben terwijl ze netwerkten met andere UX-onderzoekers tijdens het festival. Dat resulteerde in een gevarieerd workshopprogramma, een indrukwekkende line-up van UXR experts uit maar liefst 11 verschillende landen en 5 continenten, en een warm en intiem event waar het bruiste van de inspiratie.  
 
Het Chassé theater mocht een bijdrage leveren aan de technische invulling van de verschillende sessies (inclusief een internationale livestream naar 40 landen!), spraakmakende catering en de gastvrijheid die UXinsight naar haar bezoekers uitstraalt.