BredaPhoto | Chassé Theater

Over BredaPhoto

BredaPhoto organiseert elke twee jaar het BredaPhoto Festival dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste fotofestival van de Benelux. Tijdens deze zeven weken durende fototentoonstelling tonen nationale en internationale topfotografen - samen met nieuw talent - hun werk op aansprekende binnen- en buitenlocaties in Breda. In 2022 vindt de tiende editie van het BredaPhoto plaats van 8 september tot en met 23 oktober.

Op 8 september opent de 10de editie van BredaPhoto Festival, met als titel Theatre of Dreams. In aanloop naar het festival slaan BredaPhoto, Chassé Theater en Chassé Cinema de handen ineen. In Chassé Cinema is iedere maand een film te zien waarin hoop en verandering centraal staan. Filmmakers, fotografen en kunstenaars nemen de kijker mee in hun toekomstbeeld.

Binnenkort te zien

Cinema of Dreams

In aanloop naar het festival presenteren BredaPhoto en Chassé Cinema samen Cinema of Dreams: een reeks filmavonden waarin aansluitend bij Theatre of Dreams de thema’s hoop en verandering centraal staan. Na afloop van iedere avond volgt een nabespreking met een van de makers. Zo zal An van Dienderen op 29 maart zelf aanwezig zijn om vragen vanuit het publiek te beantwoorden bij haar film PRISM.

Fleur van Muiswinkel, directeur van Breda Photo, vertelt: “Ik ben er trots op dat wij samen met onze festivalpartner Chassé zo’n mooi en inspirerend programma hebben kunnen neerzetten. Persoonlijk kijk ik enorm uit naar PRISM en het gesprek met het publiek hierover. Voor mij was de film een eyeopener.”