Hans Gerritsen

De Stilte

Breda is de trotse thuisbasis van het internationale jeugddans gezelschap De Stilte. Het Chassé Theater biedt De Stilte een prominent podium voor hun voorstellingen en het tweejaarlijkse Brik Festival (voorheen Internationaal Stiltefestival).

De Stilte is een uniek gezelschap binnen het Nederlandse jeugdtheater, niet in de minste plaats om de voorstellingen van een tot de verbeelding sprekende danstaal en eenvoud. Ook is De Stilte het meest internationale dansgezelschap. Zoals kinderen de wereld ontdekken, zo speelt het gezelschap met dans én verovert het gaandeweg de hele wereld. 

Eerder bij ons te zien:

  • Alice (2015)
  • De Kartonbewoners (2015)
  • Bosch in bed (2017, met Artvark)
  • Overtreffende Trap (2017, met Jeroen van Vliet & Artvark)
  • ManKind (2018)
  • De Ontspoking (2019)
  • Cinderella (2019, met Pianoduo Mephisto)

destilte.nl

Het Brabants Internationaal Kinderfestival (BRIK)

Vanaf woensdag 8 tot en met zondag 12 juni ontvangt het BRIK festival je weer in Breda. Deze vijf dagen beleef je spannende, ontroerende en inspirerende verhalen, verteld door gezelschappen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland. 

Er zijn voorstellingen in het Chassé Theater, het theater van de stilte, in de Culturele Markthal in Nieuwe Veste, op het Kasteelplein en in Park Valkenberg. 

Bijzondere attractie die je als bezoeker op het Kasteelplein vindt, is Un Vache de Manège et son Orgameuh. Deze bijzondere carrousel, of moeten we zeggen ‘koerousel’, gaat draaien als twee ouders een mechanische koe melken, onder begeleiding van een derde die het Loei-orgel aandraait. Want alleen dan kunnen kinderen hun ritje maken door een vrolijke alpenweide, met daarin de meest vreemde weidebewoners. Wat dacht je van een bijenkoe, of een schildpadkoe? 

In het festivalhart komt alles samen: kennismaken met bijzondere installaties, samen genieten van verrassende voorstellingen en samen spelen. Juist op deze plaats, normaal gesproken al in het teken van ontmoetingen, komen makers en toeschouwers samen en maken ze samen van elke voorstelling een unieke belevenis.

Het festivalhart is dagelijks open om:

woensdag     12.00-19.00 uur

donderdag    14.00-19.00 uur 

vrijdag         14.00-19.00 uur 

zaterdag       12.00-19.00 uur

zondag         12.00-19.00 uur

Alle informatie en tickets op brikfestival.nl