Margret Tielemans

schoolbezoek

voor elke leeftijd prikkelend cultuuraanbod

Het Chassé Theater is een maatschappelijke instelling die met film en podiumkunsten wil bijdragen aan het geluk van alle inwoners van Breda. Theater en film laten ons genieten, bieden ons verhalen van andere mensen en culturen en leren ons kijken vanuit een ander perspectief. De gezamenlijke beleefde (film)theater-ervaring nodigt uit tot een gesprek en maakt het mogelijk om als persoon en samen te groeien. 

Educatie aanbod

Voor het onderwijs hebben wij een divers theater -en filmaanbod ontwikkeld, waarbij wij oog hebben voor de verschillende thema’s die binnen het onderwijs en in onze stad spelen. Ons programma bestaat uit een goede afwisseling van verschillende disciplines, genres en thema’s, zodat leerlingen kennis kunnen maken met alle facetten van film en theater. Daarnaast vinden wij het als theater belangrijk dat ons aanbod behalve een verbredend ook een verdiepend karakter heeft. Wij stimuleren graag dat leerlingen met elkaar in gesprek gaan door middel van een nagesprek, educatief materiaal of contextprogramma dat past bij de voorstelling. Ook is het mogelijk om actief aan de slag te gaan met podiumkunsten en/of film door middel van workshops of een interactieve rondleiding.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw school, wil je graag sparren of heb je een bepaalde wens, dan denkt onze educator Lotte van Dongen graag met je mee.

Venster op de wereld

Theater en film vormen een venster op de wereld, bieden stof tot nadenken, prikkelen de verbeelding en verrijken zo het leven. Het Chassé Theater vindt het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd hiermee in aanraking te brengen. Ook wanneer theater -en filmbezoek niet vanzelfsprekend is.

Vanuit deze overtuiging is het Chassé Theater in 2019 het project Venster op de wereld gestart. Dit is mogelijk dankzij alle zakelijke en particuliere vrienden die bijdragen via het Chassé Cultuurfonds. Wil je meer weten of ook een steentje bijdragen? Dat kan! Je leest er hier alles over. Zo kunnen elk jaar leerlingen uit groep 3 van alle basisscholen in Breda een voorstelling in het theater bijwonen. Geheel gratis, inclusief het vervoer en een lespakket voor in de klas.

programma op maat
Uiteraard kunnen we ook een programma op maat samen met jouw klas samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan een filmvertoning of een workshop.

Het Chassé Theater denkt graag mee over een activiteit die past bij jouw wensen en klas. Neem hiervoor contact op met onze educator:

Lotte van Dongen
lvdongen@chasse.nl+31 (0) 76 530 31 13