schoolvoorstelling Urban Myth - Waarom is het stil in de stad?

Helaas is deze schoolvoorstelling komen te vervallen in verband met de aangescherpte maatregelen. Wij hopen een nieuwe datum te vinden in het voorjaar. Scholen worden hierover geinformeerd. 

Hoe hebben kinderen de ‘intelligente lockdown’ ervaren? Wat gebeurde er bij hun thuis?

De straten zijn leeg. Op de pleinen is het stil. En alle kinderen zijn thuis. Maar het is geen vakantie. Volwassenen zijn bezorgd. Er is iets aan de hand wat nog niet eerder is voorgekomen, niet in Nederland. Een virus zet het hele leven op zijn kop. Onzichtbaar, onbekend en onwerkelijk. De scholen zijn dicht. Je kunt niet meer met vrienden afspreken en je opa en oma heb je al weken niet meer gezien. Dit soort verhalen ken je uit spannende boeken en films. Alleen is dit geen film, dit is het echte leven.

Urban Myth interviewde voor deze voorstelling kinderen met verschillende achtergronden. Birgit Schuurman en Tarikh Janssen brengen deze interviews rechtstreeks het toneel op. Hoe hebben de kinderen de afgelopen maanden ervaren? Terwijl in de krant en op televisie de experts zich verdrongen aan talkshowtafels om hun mening te geven over deze historische periode, bleef de ervaring van kinderen nagenoeg buiten beschouwing. Wat hun verhaal? Wat dachten zij? Hoe voelden zij zich? Hoe zien zijn de toekomst? En welke boodschap hebben zij voor volwassenen?

Meer info via De Ontdekking of educatie@chasse.nl

terug naar basisonderwijs
terug naar educatie