Steinway Sessies

Het Chassé Theater ontwikkelt speciaal voor de Steinway-concertvleugel nieuwe programmering: De Steinway Sessies.  

Onze Steinway-vleugel in het spotlicht

Al jaren bezit het Chassé Theater een bijzonder muziekinstrument: een heuse Steinway-concertvleugel. Een piano van formaat, maar vooral met een klank waarbij je thuiskomt. Om het instrument de aandacht te geven die het verdient gaan wij er nu speciaal voor programmeren. Meesterpianisten uit binnen- en buitenland worden gevraagd voor een concert op onze Steinway. Waarbij wij ons niet beperken tot klassieke muziek; verschillende muziekstijlen komen aan bod.

achtergrondinformatie

Een Steinway is de Rolls Royce onder de akoestische piano’s. Sinds 1953 staat het merk synoniem voor compromisloze kwaliteit, esthetiek en expressie. In alle grote concertzalen over de hele wereld staat een Steinway-vleugel op het podium. Concertpianisten geven de voorkeur aan de vleugel van Steinway vanwege het onmiskenbare geluid en het gevoel te versmelten met het instrument.

"Door de lengte van de vleugel ontstaan er extra trillingen in de bassnaren waardoor deze een diep rollend geluid krijgen. De discant (de hoge kant) klinkt kristalhelder, briljant, en het middengebied zoals gezegd heel gelijkmatig en mooi." - Cees Langeveld - pianist, klassieke muziek-kenner en voormalig directeur Chassé Theater

Nieuwe Steinway Sessies 2024-2025 in verkoop 

Het Chassé Theater heeft opnieuw een prachtig programma op de Steinway piano voor je samengesteld. Zo komen pianisten de gebroeders Jussen, Marietta Petkova en Matteo Myderwyk langs maar hebben we ook Steinway Sessies door Het Natalon Quartet en Storioni Trio. 

  • Steinway Sessies:

    Gebroeders Jussen
    vr 8 nov 2024 - 20:30
    grote zaal