Dana van Lixenberg

Patrick Laureij

Patrick Laureij, geboren in 1982, is een echte Rotterdammer en dat zien we overal in terug.  

In 2006 stond Laureij voor het eerst op het podium, als een van de deelnemers van Rotterdamse Talent Night. In 2007 deed hij mee aan het Knock Out Comedy-festival. Hij won samen met zijn latere Comedytrain-collega Floor van der Wal de publieksprijs van dit concours. Sinds 2010 is hij vast lid van Comedytrain, het eerste Nederlandse gezelschap van stand-upcomedians.

Samen stond met zijn Comedytrain-collega's onder andere op Lowlands en presenteerde een aantal selectierondes van Cameretten in 2010. 

Vanaf 2016 staat Laureij in de Nederlandse theaters. Zijn debuutprogramma Dekking Hoog, met daarin het beste 10 jaar comedy werd goed ontvangen, de opvolger Nederlands Hoop kreeg meer gevarieerde recenties. De critici waardeerden dat Laureij niet alleen leuk is, maar ook zijn kwetsbare kant durft te tonen en ingaat op depressies. Beide show trokken veel kijkers op Netflix.

Patrick Laureij in het Chassé

Laureij stond voor het eerst in het Chassé Theater in 2016, met zijn eerste solocabaretvoorstelling Dekking Hoog. Hierin neemt hij je mee in gortdroge en beeldende observaties gebracht als echte 'Rotterdammert'. 

In 2018 keerde Laureij terug met Nederlands Hoop. Dit is de voorstelling waarin hij zich kwetsbaar opstelt. hij praat openlijk over zijn depressie en doet dat op een persoonlijke, maar uiteraard grappige manier. 

In 2022 kwam Laureij terug met LIVE. Hij schrijft hierover: Genadeloos, goudeerlijk, hilarisch. Anderhalfuur verbaal geweld. Live, voor jullie.