Jaha Koo

Haribo Kimchi

Jaha Koo | Theater Utrecht & CAMPO
vr 6 jun 2025 - 20:30
kleine zaal
vr 6 jun 2025
20:30
binnenkort in verkoop

Via verschillende absurde en ontroerende anekdotes, neemt Jaha Koo ons mee op een culinaire reis, waarbij we de eetcultuur verkennen als een vorm van taal die de structuur van een samenleving onthult. De zwevende aroma's van een stomende, pruttelende soep, het scherpe geluid van een mes dat snel lente-uitjes snijdt, het gesis en geknetter van champignons op een gloeiend vuur.

In Haribo Kimchi bevinden we ons in een pojangmacha, een typische snackbar die ‘s nachts verspreid over de straten van Zuid-Korea te vinden is. Daar ontmoeten we verschillende verloren zielen: een youtuber, een paling, een pad en een rijstkoker. Ze nemen ons mee op een culinaire reis en verkennen de eetcultuur als een vorm van taal die de structuur van een samenleving onthult. In verschillende absurde en ontroerende anekdotes vertellen ze over de diaspora van de Kimchi-cultuur, kannibalisme tijdens de grote hongersnood, de zure pijn van onvervalst racisme en de diepe umami-smaak van thuis.

over de makers
Theatermaker en componist Jaha Koo maakt in zijn nieuwste creatie Haribo Kimchi gebruik van zijn typische hybride stijl, waarin muziek, geavanceerde video en robotperformers gecombineerd worden. In een uitzonderlijke voorstelling die met alle zintuigen speelt, verandert hij voorgoed onze perceptie van eten.

Het Gentse CAMPO is een baanbrekend kunstencentrum dat theater, dans en performance van nieuwe makers en internationale stemmen maakt en toont. Gedurfd en vol verrassingen. CAMPO werkt en presenteert internationaal, én op drie locaties in Gent.

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en maakt nadrukkelijk geëngageerd theater, gericht op existentiële thema’s. Altijd in een nieuw verhaal, en in nieuwe vormen. Ze putten daarbij uit alle mogelijke bronnen: van persoonlijke verhalen, literatuur en muziek tot modehuizen, popcultuur en clubs. De makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en verkennen zo doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater.

 

credits

concept, tekst, regie: Jaha Koo / muziek, geluid & video: Jaha Koo / performance: Jaha Koo, Seri, Toad & Haribo / dramaturgie: Dries Douibi / scenografie & digitale ondersteuning: Eunkyung Jeong / artistiek advies: Pol Heyvaert / technische leiding: Korneel Coessens / techniek: Bart Huybrechts & Babette Poncelet Cuckoo / hacking & ontwikkeling: Toad Idella Craddock