Chassé, daar word je gelukkig van

De soepele bewegingen van de dansers, de lichte klanken die uit de vleugel ontsnappen, de woorden die je recht in je hart raken, de beelden die je ogen laten glinsteren. Laat je raken in ons theater.

beleef jouw geluksmoment

Theater, daar word je écht gelukkig van 

Dat wisten wij al, maar dit blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek! Via een ‘mappiness’-app onderzochten Alex Bryson van de London School of Economics en George MacKerron van de universiteit van Essex geluk. De app werd door tienduizenden respondenten geïnstalleerd. Door de miljoenen gegevens die de onderzoekers vergaarde uit de app, kon in kaart worden gebracht waar men het meest gelukkig van werd. Theaterbezoek stond na vrijen op de tweede plek! 

Theater brengt je op vele manieren geluk. Als je kijkt naar kunst, ontstaat activiteit in de hoge hersenstam. Een dikkere hersenschors betekent ook dat je veel beter kan denken, spreken en rekenen. Bovendien krijg je ruimtelijk heel veel informatie te verwerken en die sluis je door naar de frontale lob van het brein. Die staat in voor creativiteit en flexibiliteit. Dat is de intrinsieke waarde van kunst: dat ze ons toestaat als mens - en als gemeenschap - te ontwikkelen.

Kunst inspireert, ontroert, raakt. En maakt je gelukkig. 

beleef jouw geluksmoment

Verbeelding. Ontroering. Schoonheid. Reflectie. Of je nu van toneel, film, muziek, of dans houdt… in het Chassé Theater word je heel even opgetild. Hier in het culturele hart van onze creatieve stad. Waar al zoveel gelachen is. Getraand. Geraakt. Laat je hart ook raken… Chassé, daar word je gelukkig van.