Backstage | Opera Zuid

Driedelig reeks Behind The scenes video's bij Opera Zuid voor de voorstelling A Midsummer Night's Dream

Benjamin Britten schreef deze magische opera, naar de romantische komedie van Shakespeare. Regiseur Ola Mafaalani ontdekt de sensualiteit in deze partituur en gooit alle remmen los.  De voorstelling is een feest voor de vijf zintuigen. Niet alleen ogen en oren, maar ook gevoel, reuk en smaak worden getrakteerd. Volgens Mafalaani heeft opera de taal om alle zintuigelijke ervaringen te verbeelden. 

Eerste indruk krijgen van de Opera, bekijk hier de korte trailer:

Daarnaast zijn er voor deze Opera Behind the scenes video's opgenomen. In de eerste video wordt Christoper Gillet geïnterviewd. Hij is een echte Benjamin Britten kenner en speelt in deze productie Flute. Bekijk de video hieronder. 

In de tweede Behind the scenes video wordt gesproken met de regisseur Ola Mafaalani. Ola Mafaalani wordt ook wel "the empress of fantasy" genoemd. Ze reggiseert main- stage producties en is wereldwijd bekend. Bekijk de video hieronder. 

Het derde en laatste deel is opgenomen met zanger Jan Wouters. Hij speelt de rol van Oberon in de voorstelling. Bekijk de Behind te scenes video hieronder.