Chassé Cultuurfonds

Al meer dan 25 jaar is het Chassé Theater een gastvrije, inspirerende plek die gelukkig maakt. Theater en film kunnen je ontroeren, prikkelen, zingeving bieden, laten genieten én samenbrengen met anderen. Het Chassé Cultuurfonds stimuleert en ondersteunt dit en draagt zo bij aan het geluk van alle Bredanaren; samen meedoen, nieuwe werelden verkennen, talent de kans geven en uitzonderlijke voorstellingen mogelijk maken!

Chassé Cultuurfonds: voor het geluk van álle Bredanaren

Chassé Cultuurfonds wil zoveel mogelijk Bredanaren en inwoners uit de regio laten genieten van en deelnemen aan film en theater. Dat doen we door met partners in de stad en steun van het Chassé Cultuurfonds allerlei cultureel-maatschappelijke activiteiten te organiseren. Voor basisscholen, jongeren, ouderen, talentvolle makers, mensen met een kleine beurs, een beperking of op zoek naar maatje. Zo maken we kunst en cultuur toegankelijk voor iedereen. We geven lokaal talent een kans. En we maken bovendien grootschalige of uitzonderlijke (internationale) topvoorstellingen mogelijk in het Chassé Theater.

word vriend

Steun het Chassé Cultuurfonds

Door Vriend van het Cultuurfonds te worden draag je bij aan de missie van het Chassé Theater om er 'voor iedereen' te zijn. Als Vriend van het Chassé Cultuurfonds draag je de ambities van het Chassé Theater een warm hart toe: met jouw bijdrage kunnen we educatieprogramma’s ontwikkelen voor de kinderen in Breda, kwetsbare doelgroepen bedienen en aanstormend podiumtalent ondersteunen.

Hoe werkt het?

Het Chassé Cultuurfonds steun je door Vriend of Zakelijk Partner te worden. Daarnaast is het mogelijk bij te dragen aan de hand van een eenmalige gift of zelfs het Chassé Cultuurfonds op te nemen in je testament. Inmiddels dragen al bijna duizend Vrienden en een vijftigtal Zakelijke Partners bij aan het Cultuurfonds.

Ik wil Vriend worden van het Cultuurfonds

Vriend van het Chassé Cultuurfonds word je al vanaf € 5,00 per maand of € 60,- per jaar. Een hogere bijdrage is mogelijk. De bijdrage van je keuze wordt na machtiging door het Chassé Cultuurfonds van je rekening afgeschreven. 

Met jouw bijdrage kunnen we:

 • Elk basisschoolkind in Breda de kans geven om het theater te bezoeken
 • Jonge talenten een podium geven en hen ondersteunen in hun ontwikkeling
 • Iedereen in Breda de kans geven cultuur te beleven, ook de mensen die dat uit zichzelf niet (meer) kunnen

Als dank krijg je van ons:

 • Een uitnodiging voor de jaarlijkse Chassé Cultuurfonds bijeenkomst met een voorstellingsbezoek
 • Een gratis rondleiding: kijkje achter de schermen
 • De Cultuurfonds nieuwsbrief, met daarin 4x per jaar een kijkje achter de schermen en speciale aanbiedingen/services voor Vrienden

Ja, ik word Vriend! 

Wat fijn, wij verwelkomen jou heel graag als Vriend. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met op. Heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op via cultuurfonds@chasse.nl

Ik wil een Partner worden van het Cultuurfonds

Ondernemers die graag willen bijdragen kunnen dat doen door Partner van het Chassé Cultuurfonds te worden. Als ondernemer met hart voor cultuur kan je al vanaf € 500,- per jaar het verschil maken.

Als Chassé Cultuurfonds Partner steun je de maatschappelijke projecten van het Chassé Theater op het vlak van educatie en participatie, talentontwikkeling en uitzonderlijke programmering. Zo maak je mede mogelijk dat basisschoolkinderen uit heel Breda een theatervoorstelling kunnen bezoeken. Of dat afstudeerstudenten van St. Joost School of Art & Design hun idee voor hun afstudeerfilm kunnen realiseren.

Vanuit Chassé betrekken wij je bij onze maatschappelijke activiteiten:

 • Via de Cultuurfonds nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden van ontwikkelingen omtrent het fonds én het theater.
 • Je wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse Cultuurfonds bijeenkomst, inclusief cultureel programma in het theater en een toelichting op de ondersteunde initiatieven vanuit het Cultuurfonds.
 • Je ontvangt gedurende het jaar uitnodigingen voor evenementen in het Chassé Theater, bijvoorbeeld voor gratis voorstellingen, openingen en premières, samen met andere Partners en Vrienden.
 • Partners komen met regelmaat bijeen in de inspirerende ambiance van het theater. Hier is genoeg kans om relevante bestaande -en wellicht nieuwe- zakelijke relaties te kunnen ontmoeten.
 • Het Chassé Cultuurfonds is een erkend goed doel met de ANBI-status, u kunt dus fiscaal gunstig schenken.

Zullen we verder praten?

Heb je belangstelling om Partner van het Chassé Cultuurfonds te worden? Wij bespreken graag de mogelijkheden. Neem contact op met Jacqueline Verschoor via 06 22 24 93 38 of jverschoor@chasse.nl.

 

Ik wil eenmalig doneren

Je kunt een eenmalige gift storten of doneren bij de aankoop van je tickets voor de voorstellingen in het Chassé Theater.

doneer eenmalig

Het bankrekeningnummer van het Chassé Cultuurfonds te Breda is:
NL 34 RABO 0302748083 

Ik wil op een andere manier bijdragen

Denk je aan het toewijzen van een legaat in je testament, wil je op een andere manier het Chassé Cultuurfonds ondersteunen of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op via cultuurfonds@chasse.nl.

Contact

Wil je Vriend worden of op een andere manier Chassé Cultuurfonds ondersteunen of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op: 

Marvin Broeders
cultuurfonds@chasse.nl

extra belastingvoordeel culturele ANBI

Het Chassé Cultuurfonds is een erkend goed doel met een culturele ANBI-status. Vanwege de culturele ANBI-status kunnen giften fiscaal aantrekkelijk zijn. Eenmalige giften zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Voor een periodieke bijdrage met een looptijd van vijf jaar is de gift 125% aftrekbaar. In dat geval moet de gift worden vastgelegd met een overeenkomst

meer informatie

Vrienden en Partners Chassé Cultuurfonds

Met dank aan meer dan 1000 particuliere Vrienden én dank aan onze Partners: 

Aannemersbedrijf Rasenberg Terheijden
Bos Vloeren
Cook & Boon
De Kok Bouwgroep
EBN
Familie Roobol
Golden Tulip Keyser Breda
Hotel Nassau Breda
IntercityHotel Breda
Koch Advocaten
Lensvelt
Leonardo Breda City Center
Letters
Libréon

Linberg Park
Midglas
Rassers Advocaten
Reclamebureau IVC

Rodenburg
Scorpions Security

SPIE Worksphere
TasteMore
TheSignerz
Van der Valk Hotel Breda
Vebego Cleaning Services
Via Romers B.V.
Vijverborgh
Visker Interieurbouw
WhiteVision
Zuylen Uitvaartverzorging

BoArte leden

ABN Amro MeesPierson
AKD Advocaten en Notarissen
Amphia Ziekenhuis
Avans Hogeschool
BDO Accountants en Adviseurs B.V.
Breda University of Applied Sciences
Chassé Theater
Equans Zuid Nederland B.V.
HPO B.V.
ING Breda
MannaertsAppels Advocaten
Mastbosch Hotel
Moeskops' Bouwbedrijf B.V.
Nieuwe Veste
Rabobank Breda
Scholengemeenschap De Rooi Pannen
Schonck, Schul & Compagnie Vastgoedontwikkeling
Stantec
Stichting Stedelijk Museum
TES Groep B.V.
Van Dijnsen Installatiewerken B.V.
VB Bouw
Werk en Vakmanschap
Witlox VCS

 

Goed om te weten
De volledige verwerking van begunstigers voor het Chassé Cultuurfonds wordt gedaan door het Chassé Theater. Dit betekent dat alle communicatie en transacties lopen via het theater. Jouw Vriend-lidmaatschap wordt daarbij ook gekoppeld aan je Chassé-account, mits je eerdere aankopen hebt gedaan voor theater of cinema.

Voor verdere informatie van de verwerking verwijzen wij naar de privacyrichtlijnen van het Chassé Theater.