Directeur Ruud van Meijel

Directeur Ruud van Meijel
Bas de Bouwer

Theater inspireert, ontroert, raakt. Theater maakt gelukkig.

Voor Ruud van Meijel is het een groot voorrecht om met collega’s het publiek en het theater aan elkaar te verbinden. “Zo dragen we bij aan het geluk van elke inwoner van Breda.”

lees het gehele interview

Vanaf oktober 2019 is Ruud van Meijel directeur van het Chassé Theater. Ruud, geboren Zeeuws-Vlaming, was tien jaar lang zakelijk directeur van Toneelgroep Oostpool in Arnhem. Daarvoor was hij o.a. directeur en oprichter van Zeeland Nazomerfestival en Theaterproductiehuis Zeelandia in Middelburg. 

Ruud studeerde aan de Hogere Hotelschool in Den Haag. Hij runde twee vakantieparken voordat hij bij toeval in de culturele wereld rolde. “Er stond toen een Mondriaan-jaar op stapel en de provincie Zeeland vroeg mij of ik de sponsorwerving kon oppakken. Zo ben ik in de culturele wereld terecht gekomen. Vervolgens ben ik een eigen adviesbureau begonnen op het gebied van cultureel ondernemerschap.” Daar kreeg hij de opdracht een podiumkunstenfestival te ontwikkelen in Zeeland en belandde hij in de theaterwereld. Tijdens zijn periode bij Oostpool studeerde hij bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.  
Het Chassé Theater is een van de meest toonaangevende theaters van ons land. Ruud wil die positie de komende jaren verder uitbouwen. Hij wil bezoekers uitdagen en verrassen. En de impact van de theater- en filmvoorstellingen vergroten door meer context te bieden. Met het Chassé Theater wil hij midden in de samenleving staat en er zijn voor alle inwoners van Breda en wijde omgeving.  

Ruud van Meijel aan het woord

Kunst inspireert, ontroert, raakt. En maakt je gelukkig. Het is een voorrecht om directeur te zijn van één van de mooiste en grootste theaters van ons land. Om samen met mijn collega’s bij te dragen aan het verbinden van kunst en publiek. En bij te dragen aan het geluk van iedereen. 

Chassé, daar word je gelukkig van