Chassé Theater genomineerd voor Theater van het jaar 2023

Donderdag 14 december werd door de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) bekend gemaakt dat het Chassé Theater genomineerd is voor Theater van het jaar 2023. Chassé scoort hoog in de beoordeelde categorieën communicatie, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent.

Chassé Theater heeft een mooi jaar achter de rug met hoge bezoekerscijfers en succesvolle producties als Les Miserables, Message in a bottle en Mamma Mia. Niet alleen de bezetting van de zalen was hoog, ook is men over de gastvrijheid en de samenwerking met de producenten en impresariaten te spreken.

Ruud van Meijel, algemeen directeur van het Chassé Theater: “Na een paar moeilijke jaren is het publiek weer helemaal terug. Dat is geweldig. Deze nominatie maakt het nog mooier. Alle hulde voor onze medewerkers en vrijwilligers die zich elke dag inzetten voor artiesten en publiek. Deze nominatie komt hen toe!

Uitreiking

Het Chassé Theater is genomineerd in de categorie 'meer dan 450 stoelen'. Ook Theater de Veste, Oude Luxor Theater Rotterdam, DeLaMar Amsterdam, Schouwburg Amstelveen, De Kom Nieuwegein en Theater de Stoep in Spijkenisse zijn genomineerd in deze categorie. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse VVTP Theaterbeurs die op 29 januari 2024 plaatsvindt in Theater De Kom in Nieuwegein. De winnaar Theater van het Jaar neemt een speciaal vervaardigde stoel - ontworpen door Carla Janssen Höfelt - in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar.