Chassé Theater zet zich in tegen geweld tegen vrouwen

2 op de 3 vrouwen in Nederland is afgelopen jaar op straat lastiggevallen
1 op de 3 vrouwen heeft fysiek seksuele intimidatie ervaren op het werk
1 op de 5 vrouwen is ooit fysiek mishandeld door (ex-) partner.

Van 25 november tot 10 december 2022 vindt de werelwijde campagne van UN Women tegen geweld tegend vrouwen plaats: Orange the World. In deze periode worden in meer dan 100 landen gebouwen oranje uitgelicht en vinden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en tal van andere acties plaats. Dat is hard nodig, want jaarlijks krijgen miljoenen vrouwen met geweld te maken. 

Ook het Chassé Theater steunt Orange the World met een programmering rondom deze campagne. “Fysiek en/of seksueel geweld tegen vrouwen is verschrikkelijk maar helaas aan de orde van de dag. Doordat het onderwerp zich in de privésferen afspeelt is er een gevaar dat het gesprek hierover verzwegen wordt. Met het programmeren van de documentaire Belaagd en talkshow Normbrekers willen wij het gesprek over deze problematiek op gang brengen. Laat onze film- en theaterzalen hier een katalysator voor zijn. Tegelijkertijd is het een plek waar slachtoffers en lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten of in contact kunnen komen met de juiste hulporganisaties.” geeft cinemaprogrammeur Casper Houtman aan.

Naast de programmering verlichten wij ook onze luifel oranje. De documentaire en praatprogramma zijn gratis te bezoeken, reserveren is wel noodzakelijk. Bekijk hieronder de activiteiten.