Youp van 't Hek onthult eigen balkon in het Chassé Theater

Cabaretier Youp van 't Hek onthulde woensdagavond een naar hem vernoemd balkon in de grote zaal van het Chassé Theater. Balkon D zal vanaf nu als het Youp van 't Hek balkon bekend staan. Dit is de eerste keer dat er een ruimte in het theater naar een artiest vernoemd wordt. De cabaretier is in Breda voor zijn theatertour De Laatste Ronde, waarbij hij nog één keer langs de theaters uit zijn 50 jaar lange carrière reist.

Lange geschiedenis

Van 't Hek heeft een lange geschiedenis met optreden in Breda. Zo kwam hij al in de voormalige Stadsschouwburg Concordia. Vanaf de jaren negentig trad hij op in het Chassé Theater. Algemeen directeur Ruud van Meijel: "Chassé Theater dankt Youp van ’t Hek voor de vele duizenden theaterbezoekers die hij als cabaretier blij heeft gemaakt. In zijn 50-jarige loopbaan deed hij veelvuldig Breda aan, eerst Theater Concordia en later het Chassé Theater.
Steeds trok hij volle zalen en er moeten in al die jaren ruimschoots meer dan 50.000 mensen zijn voorstellingen in Breda hebben gezien. Wij eren hem met het vernoemen van een balkon in de grote zaal van het theater en dank hem voor de gulle lach, zijn kritische noot en de spiegel die hij voorhield.
Youp heeft zich meermaals kritisch over het Chassé Theater uitgelaten. Ook over de asymmetrische architectuur van onze grote zaal. Juist daarom eren wij hem nu met een balkon in deze zaal zijn naam te geven. Youp speelt deze week viermaal zijn Laatste Ronde voor een uitverkocht huis. Als zaterdag bij zijn laatste show in Breda het applaus heeft geklonken zal zijn naam nog vaak worden genoemd in het Chassé Theater."