Marieke Jacobs

Groep 8 musical

Terugblik 2023

We zijn ontzettend trots op de groep 8 leerlingen die in de zomer van 2023 in onze spotlights stonden! Met dertien basisscholen en honderden enthousiaste leerlingen die deelnamen, was het een onvergetelijke ervaring.

De eindmusical van groep 8 is een prachtige gelegenheid om in aanraking te komen met cultuur en zelfvertrouwen te ontwikkelen op het podium. Door de schoolmusicals kregen de leerlingen de kans om hun stem te laten horen en hun creativiteit te uiten. Cultuur speelt een essentiële rol in het leven van jonge mensen. Het is niet alleen een bron van vermaak en inspiratie, maar ook een krachtig instrument om als mens te groeien. Het staan op een podium en je talenten laten zien aan een publiek kan een transformerende ervaring zijn. Grote kans dat sommige leerlingen afgelopen week hun liefde voor theater en podiumkunsten ontdekten en hiermee wellicht hun roeping vonden!

De groep 8 eindmusicals zijn ook in 2023 mogelijk gemaakt door het Chassé Cultuurfonds

Bekijk hieronder de reportage die BredaNU bij een van de musicals maakte.

terugblik 2022

Terugblik 2022

Vijftien scholen stonden in juli 2022 op de planken van het Chassé Theater! In totaal zijn er 25 musicaluitvoeringen geweest. 

Mede dankzij het Chassé Cultuurfonds heeft het Chassé Theater de afgelopen jaren zijn zalen kunnen aanbieden. Ook in 2022 droeg het fonds bij om de schoolverlaters extra in het zonnetje te zetten. Zo werden er goodiebags aangeboden en werd de rode loper uitgerold. 

Voor de klassen was er ook een filmpje met wat leuke tips:

in de pers 2022

Artikel BredaVandaag
10 juli 2022 
Het Chassé Theater rolt de rode loper weer uit voor leerlingen uit groep acht

Voor het derde achtereenvolgende jaar zet het Chassé Theater haar deuren open voor de schoolverlaters van Breda. Vijftien basisscholen zullen met hun leerlingen vanaf juli op de planken staan van het theater. Maar liefst vijfentwintig musicaluitvoeringen zullen in het Chassé plaatsvinden.

lees het gehele artikel

Artikel BN De Stem
20 juli 2022
Eindmusical in het Chassé Theater: Fenne voelt zich net een beroemdheid

De kinderen van groep 8 van basisschool De Driezwing vinden het spannend. Maar ook schitterend. Optreden tijdens de eindmusical in het Bredase Chassé Theater. Hoe mooi is dat? ,,Ik vind het een eer.”

lees het gehele artikel

schoolmusical 2021

Verslag BN de Stem

Op 20 juli 2021 bezocht BN de Stem de musical van Dirk van Veenschool. Zij speelden de musical Sabotage op het spoor, waarbij de verschillende opmerkelijke vakantiegangers - inclusief Willem-Alexander en Máxima ‘incognito’ - een bijzondere tijd beleven op het kleine perron waar ze zijn gestrand.

lees het gehele artikel

Aartsen Kids Foundation
Net als vorig jaar trakteert Aartsen Kids Foundation (AKF) de kinderen tijdens de eindmusicals op een fruitig tussendoortje. De missie van AKF is dat kinderen het eten van groenten en fruit gaan zien als dagelijkse traktatie voor zichzelf!

Wist je dat AKF ook het Stoere Traktaties lespakket heeft ontwikkeld voor het primair onderwijs? In 4 lessen ervaren kinderen spelenderwijs hoe leuk, lekker en stoer groenten en fruit zijn. Nieuwsgierig? Kijk dan hier voor meer informatie.

in de pers 2021

Artikel Breda Vandaag
16 maart 2021

Chassé Theater rolt de rode loper uit voor meer dan duizend leerlingen uit groep acht

Voor het tweede achtereenvolgende jaar achtereen schiet het Chassé Theater Bredase scholen te hulp. Nu er helaas ook dit jaar nog beperkende maatregelen gelden is het voor vele scholen niet mogelijk de eindmusical op de eigen locatie uit te voeren. Het Chassé Theater biedt deze scholen haar podia aan.

Lees het gehele artikel

in de pers 2020

in de pers

Artikel BN de Stem 

2 juli 2020 
Achtstegroepers schitteren in het Chassé Theater: ‘Dit maakt veel goed van dit gekke schooljaar’

Extra spannend was het voor de achtstegroepers van NBS Dirk van Veen gisteravond. In plaats van op school stonden ze met hun musical in het Chassé Theater in Breda. 

lees het gehele artikel

Artikel Omroep Brabant

3 juli 2020
Spanning achter de coulissen en ouders op rode zetels: Chassé Theater podium voor afscheidsmusicals

Na maanden van oorverdovende stilte in het Chassé Theater in Breda, is er er weer reuring achter de coulissen. Veel reuring. Want leerlingen van twaalf basisscholen uit die stad, geven er in acht dagen tijd maar liefst twintig eindmusicals. Vanwege de coronacrisis konden die musicals op scholen niet doorgaan. Te weinig ruimte. Dus schoot het theater te hulp.

lees het gehele artikel

schoolmusical 2020

terugblik 2020

Van woensdag 1 juli t/m donderdag 9 juli 2020 waren er 12 basisscholen te gast in het Chassé Theater met in totaal 20 eindmusicals. De groep achters stonden te trappelen in de coulissen!

Bekijk hieronder een sfeerverslag van Omroep Brabant.