Terugblik

Kick-off Koop een kaartje voor een ander

Op 20 april 2023 lanceerden wij groots het initiatief Koop een kaartje voor een ander. Wij blikken terug op een succesvolle kick-off met bijzondere gasten en een prachtige show.

Over Koop een kaartje voor een ander
Onderzoek wijst uit dat theater- en filmbezoek een wezenlijke bijdrage levert aan het geluk van mensen. Het draagt bij aan een betekenisvol leven en biedt ontmoeting met anderen. Theater zou daarom voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Helaas is dat in de praktijk niet zo. Vaak is er een financiële drempel. 
 
Chassé Theater start daarom met Koop een kaartje voor een ander. Door middel van donaties van onze bezoekers stellen wij theater- en filmtickets beschikbaar aan mensen die dit niet zelf kunnen betalen. In samenwerking met Quiet Breda zorgen wij ervoor dat deze tickets bij de doelgroep terecht komen.  

Feestelijk van start
Op 20 april was de kick-off waarbij de opbrengsten van deze middag ook meteen ten goede kwamen aan dit initiatief. Bredase verbindingsmaker Marieke Beekers sprak met de betrokken partijen Verbeter Breda, Quiet Breda en directeur Ruud van Meijel over de noodzaak van Koop een kaartje voor een ander. Marike de Nobel, wethouder van onder andere Cultuur en Armoedebeleid, kocht ter plekke het eerste kaartje voor een andere Bredanaar. De eerste donatie was binnen!

Vervolgens inspireerde Thijs Lindhout, Nederlands meest gevraagde spreker over geluk, iedereen met zijn spetterende show Hoe de fuck vind ik geluk? Op humoristische wijze nam hij het publiek mee in een reis naar geluk. Omlijst met muzikale medleys die hij begeleidde vanaf zijn drumstel. 

Help je mee?
Met de kick-off achter ons is het vanaf nu voor iedereen mogelijk een donatie te doen. Thijs Lindhout zei het tijdens zijn show: door te geven maak je niet alleen een ander, maar ook jezelf gelukkig. Dit kan tijdens het kopen van theater- en filmtickets, maar ook via onderstaande donatie-mogelijkheid.