Alexandra Masmanidi

wereldklasse

Verruim je blik met voorstellingen van wereldklasse

De reeks wereldklasse verenigt makers die zich in de voorhoede van het internationaal theater begeven. Dat zijn niet alleen makers uit het buitenland, maar ook Nederlanders die internationaal van zich doen spreken. Regisseurs, choreografen, musici die thuis zijn op de toonaangevende internationale festivals en podia. Omdat ze een onderscheidende vorm ontwikkelen, een uniek stemgeluid vertolken, soms bakens verzetten en soms grenzen overschrijden. Dat resulteert in voorstellingen en concerten die indruk maken, lang resoneren en niet zelden diep raken. Zet ze allemaal in je agenda!

 • Wunderbaum speelt live (online gaat het mis)

  Wunderbaum
  vr 23 feb 2024

  Wunderbaum speelt live (online gaat het mis) is een voorstelling die een van de meest prangende vragen van deze eeuw niet uit de weg gaat: hoeveel van onze tijd willen we online doorbrengen? Het Vlaamse-Nederlandse acteurscollectief Wunderbaum doet al jaren in binnen- en buitenland van zich spreken met vlijmscherp theater over de actualiteit in al zijn absurditeit. Niemand minder dan de Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke, die de ene prestigieuze literaire prijs aan andere rijgt, levert de tekst.

 • Springtij in de liefde

  Saint Amour
  za 24 feb 2024

  Het Vlaamse productiehuis Behoud de Begeerte is dé naam als het gaat om Nederlandstalige literatuur op het theaterpodium. De groep ontwikkelt programma’s waarin beroemde schrijvers voordragen uit eigen werk, afgewisseld met live muziek. Eerder al bracht de Behoud de Begeerte auteurs als Hugo Claus, Gerrit Komrij en Remco Campert naar de Bredase planken. Ditmaal een rij auteurs die zich uitlaten over de liefde in zijn meest onbegrensde vorm.

 • Paris - Beyrouth, liederen met grenzeloze passie

  Amstel Quartet
  vr 8 mrt 2024

  Parijs en Beiroet zijn elkaars evenknie. Beide zijn kosmopolitisch, avantgardistisch en intellectueel. Beide zijn muzikale hotspots die bogen op een roemrijke traditie. Samen met zangers Philippe Elan en Anas Habib brengt het Amstel Quartet een zinderend concert vol verhalen en emoties uit oost en west. Het Amstel Quartet trad op in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, het Midden-Oosten, China, Japan, Canada en de Verenigde Staten en won verschillende internationale prijzen.

 • We were there

  Reijseger Fraanje Sylla
  do 14 mrt 2024

  De diepe stem van zanger-percussionist Mola Sylla, het uitbundige pianospel van Harmen Fraanje en de subtiele melodieën van cellist Ernst Reijseger zorgen voor een eclectisch, soms spiritueel geheel waarin niets is wat het lijkt. Samen creëren ze hun eigen taal. En hoewel die misschien niet direct te verstaan is, is het in dit concert heel duidelijk voelbaar.

 • The beauty of it all

  NDT 2
  wo 20 mrt 2024

  NDT 2 toont in The beauty of it all drie producties. 27'52" van Jiří Kylián is een unieke samenwerking met componist Dirk Haubrich. Maxine Doyle maakt met haar nieuwe werk haar debuut bij NDT 2 en de productie Minus 16 viert haar 25-jarig jubileum. 

 • Blow the wind easterly

  Eric Vloeimans, Kinan Azmeh & Jeroen van Vliet
  do 4 apr 2024

  Na het succes van het programma Levanter sloegen Klarinettist Kinan Azmeh, trompettist Eric Vloeimans en pianist Jeroen van Vliet opnieuw de handen ineen. Blow The Wind Easterly is een concert waarin hun werelden ragfijn samensmelten. Het leverde hen een nominatie op voor de Jazzism Edison Publieksprijs 2023.

 • MADRIGALS

  Toneelhuis (Benjamin Abel Meirhaeghe)
  di 9 apr 2024

  Benjamin Abel Meirhaeghe waagt zich aan Claudio Monteverdi. Aan het eind van zijn leven publiceerde deze prins van de Italiaanse renaissancemuziek zijn levenslustige Madrigali guerrieri et amorosi. 

 • The End - part 2

  Arno Schuitemaker
  do 11 apr 2024

  Spannende verkenning van de wisselwerking tussen heden en verleden in een krachtige integratie van beweging, muziek, licht en video. Schuitemaker, die wij al sinds zijn start met plezier presenteren, wordt wereldwijd geprezen om de inventieve wijze waarmee hij uitdrukking geeft aan universele thema's. Hij is intussen kind aan huis bij vele danspodia in Europa en Amerika.

 • Two Places

  Brussels Jazz Orchestra
  do 9 mei 2024

  Het Brussels Jazz Orchestra brengt jazz voor groot orkest met de hoogste kwaliteit, artistiek integer en, in al zijn diversiteit, voor een nationaal en internationaal publiek. 

 • We, the EYES

  ICK-Emio Greco/Pieter C.Scholten
  do 16 mei 2024

  Een groep baant zich vanuit totale duisternis een weg naar het licht, naar nieuwe vormen van bestaan, leven en identiteit. In WE, the EYES zijn we getuige van de start van een micro-maatschappij. ICK, onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een platform voor internationale dans. Met het sensationele, bijna vloeibare idioom van de twee choreografen verwierf ICK een positie in de voorhoede van de internationale dans en won het diverse prijzen.

 • War of the beasts and the animals

  Zuidpool
  wo 22 mei 2024

  Een muzikale performance vol poëzie, samples en slam. Vijf actrices rappen en raven in een hels tempo, gedreven door een beatmaster, door een serie suggestieve werelden, sferen en soundscapes. Samen geven ze stem aan de gedichten van Maria Stepanova, één van de meest kritische en gelauwerde Russische auteurs van dit moment. “Poëzie in tijden van oorlog? In dit explosieve rapconcert vóél je waarom het broodnodig is”, de Standaard.

 • Hands do not touch your precious me

  Ultima Vez / Wim Vandekeybus
  di 30 jan 2024

  Het enfant terrible van de Belgische dans is terug in Breda! Met zijn nieuwste voorstelling Hands do not touch your precious me creëert Wim Vandekeybus een mythisch verhaal van confrontatie en transformatie, van licht en duister, van dood en hergeboorte. Vandekeybus geldt wereldwijd als een van de voortrekkers van de moderne dans in de afgelopen decennia.

  • di 30 jan 2024 - 20:30 - 22:00
   Geweest
  • di 30 jan 2024 - 20:30 - 22:00
   Geweest
 • Rhapsody

  LOD / Josse De Pauw & Frederik Neyrinck
  zo 26 nov 2023

  ‘Vertel me wat dit leven de moeite waard maakt’, vroeg Wim Kayzer aan kunstenaars, wetenschappers en filosofen in zijn televisieserie Van de schoonheid en de troost. Rhapsody van regisseur Josse de Pauw en componist Frederik Neyrinck borduurt hier op voort. Een grillige voorstelling, een ode aan het denken, de twijfel en het niet-weten. Een hoogtepunt van het seizoen!

  • zo 26 nov 2023 - 15:00 - 16:20
   Geweest
  • zo 26 nov 2023 - 15:00 - 16:20
   Geweest
 • ELISABETH GETS HER WAY

  Jan Martens
  vr 17 nov 2023

  “Niet alleen de energie en concentratie zijn intens, ook de vorm van de danssolo neigt naar het monumentale”, stelde Theaterkrant. Elisabeth gets her way is een weergaloos portret van een groot muzikante die bezoekers vol bewondering achterlaat. Niet voor niets tourde de solo van de eigenzinnige choreograaf Jan Martens langs alle prestigieuze podia van Europa. Een buitenkans deze innemende choreograaf dicht bij huis aan het werk te zien.

  • vr 17 nov 2023 - 20:30 - 21:40
   Geweest
  • vr 17 nov 2023 - 20:30 - 21:40
   Geweest
 • De Jacht

  NITE + Slagwerk Den Haag
  wo 8 nov 2023

  Manuela Infante is een Chileense theatermaker, regisseur, scenarioschrijver en muzikant. Haar werk, dat zich op de grens van muziek, theater en filosofie begeeft, was onder meer te zien in Buenos Aires, New York, Tokyo en Wenen. NITE wist de veel gevraagde regisseur te strikken en wij tonen jou graag waar dat toe leidt.

 • The balancing act

  WArd/waRD Ann van den Broek
  vr 27 okt 2023

  Het oeuvre vol extremen van de Vlaamse Ann van Den Broek is intussen een vaste waarde op vele internationale podia en festivals. Na donkere thema’s en extreem uitgelaten emoties in Ohm en Joy Enjoy Joy, gaat Ann Van den Broek met The Balancing Act op zoek naar evenwicht. Evenwicht in lichaam, in geest, in ons dagelijks leven en in haar choreografisch werk. 

  • vr 27 okt 2023 - 20:30 - 21:30
   Geweest
  • vr 27 okt 2023 - 20:30 - 21:30
   Geweest
 • SPAfrica

  Studio Julian Hetzel
  di 24 okt 2023

  SPAfrica is een performance over empathie en extractivisme. Het project onderzoekt hoe kapitalisme verbonden is met racisme. Julian Hetzel werkt vanuit Utrecht, maar zijn werk was intussen te zien in meer dan 20 landen en won diverse prijzen. Hetzels werk combineert theater, performance en beeldende kunst en getuigt van scherp politiek en maatschappelijk inzicht.

  • di 24 okt 2023 - 20:30 - 22:00
   Geweest
  • di 24 okt 2023 - 20:30 - 22:00
   Geweest
 • Lalaei

  Zwerm/Walpurgis
  za 16 sep 2023

  Fijn om Walpurgis weer in huis te hebben: vrijhaven voor ontwikkeling, onderzoek, experiment, creatie en presentatie van muziektheater in Vlaanderen. 

  • za 16 sep 2023 - 20:30 - 21:30
   Geweest
  • za 16 sep 2023 - 20:30 - 21:30
   Geweest