Kaupo Kikkas

Het barre land

Amsterdam Sinfonietta, ISH Dance Collective & Bencha Theater
vr 7 mrt 2025 - 20:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
vr 7 mrt 2025
20:30
Bestellen

Beleef een onvergetelijke avond in het gezelschap van Amsterdam Sinfonietta, ISH Dance Collective en Bencha Theater, onder leiding van Candida Thompson op viool en met de grensverleggende regie en choreografie van Marco Gerris. 

Klassiek programmeur Evelien Holster tipt Het barre land als must-see van het jaar: "Deze voorstelling raakte me door de veelzijdigheid! De combinatie van acrobatiek in de lucht, dans op de vloer en klassieke muziek maakt Het barre land een unieke en indrukwekkende ervaring. Deze voorstelling belicht de muziek vanuit een compleet andere invalshoek en biedt een overweldigende visuele en auditieve ervaring. Iets wat je echt moet meemaken!"

In de productie Het barre land, versmelten muziek, dans, luchtacrobatiek en poëzie op een naadloze en magische wijze. Deze multidisciplinaire voorstelling verkent thema’s als verval, vervreemding en regeneratie, geïnspireerd door het gedicht van T.S. Eliot en Farokzhad Layegh’s Lexolalia Descenticum.

De voorstelling belooft een emotionele achtbaan te worden met krachtige performers, acrobatische dans, meeslepende muziek, mysterieuze visuals en onverwachte wendingen. Het programma bevat werken van Layegh, Nyman, Dessner, Say en andere componisten die bijdragen aan de magie van Het barre land.

De titel van deze voorstelling is gewijzigd (voorheen The Waste Land).