Bas de Brouwer

Battlefield of dreams

Theater Utrecht
vr 25 apr 2025 - 20:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
vr 25 apr 2025
20:30
binnenkort in verkoop

Battlefield of Dreams is een nieuw transdisciplinair werk van Floor Houwink ten Cate en gaat over een van de grootste existentiële vragen van onze tijd: to reproduce or not to reproduce? 

Onze baarmoeders zijn de meest politieke organen die we hebben. Hoewel de baarmoeder diep in onze buik verborgen zit, lijkt het ook een algemeen eigendom te zijn. Er wordt macht over uitgeoefend, er worden rechten op geclaimd en vooral: iedereen heeft een mening over of en hoe we er gebruik van maken. Dit geldt vooral als het gaat om abortussen en vruchtbaarheidstrajecten zoals IVF. Maar tenzij je ze van dichtbij meemaakt, kun je je nooit voorstellen hoe impactvol deze ervaringen zowel psychologisch en fysiek zijn. De pijn, schaamte of misschien wel vreugde die ze veroorzaken.

Daarom transformeert Battlefield of Dreams het theater tot een vruchtbaarheids- en abortuskliniek waar fictie en realiteit elkaar kruisen. Battlefield of Dreams laat de onzichtbare en ongehoorde verhalen zien over de ‘to be or not to be’s’ die we met ons meedragen. Beide uiteinden van het spectrum, abortus en IVF, worden vanuit verschillende uitgangspunten samen op het podium getoond.

Battlefield of Dreams is een (muziek)theatervoorstelling, documentaire en opera in één. Met zowel vrouwelijke, mannelijke als non-binaire artiesten van verschillende leeftijden en culturele achtergronden creëren we een voortdurende ‘circle of life’. 

Theater Utrecht - Battlefield of Dreams | Chassé Theater Breda

credits

concept & regie: Floor Houwink ten Cate / compositie: Annelinde Bruijs / performers: Annelinde Bruijs, Nastaran Razawi Khorasani, Lisa Verbelen e.a