Chassé Inclusief

Met haar theater- en filmaanbod wil Chassé een bijdrage leveren aan het geluk van iedereen in Breda. Maar niet voor iedereen is een bezoek aan het theater of de cinema vanzelfsprekend. Daarom ontwikkelen wij speciale programma’s die drempels wegnemen of zoveel mogelijk verlagen. Want of je nou alleen komt of samen, rijk bent of arm, oud of jong, wel of geen beperking hebt en ongeacht je identiteit, sexualiteit of culturele achtergrond, onze deuren staan voor je open.

Benieuwd welke faciliteiten wij bieden voor een onbezorgd bezoek aan het theater? Lees hier meer over de toegankelijkheid van ons gebouw. 

Wijkjury Breda

WijkJury Breda - Chassé Theater Breda - fotograaf Leendert Vooijce

Dertien inwoners van Breda uit verschillende wijken, met uiteenlopende culturele achtergronden en leeftijden vormen van september 2022 t/m juni 2023 de tweede WijkJury Breda. Eén ding hebben ze gemeen. Ze bezochten niet eerder toneel- en dansvoorstellingen. Met de WijkJury komt hier verandering in, met hun onbevangen blik verrijken zij het theaterveld en brengen meer diversiteit in het theater.

meer informatie

BredaPas

Ben je ouder dan 18 jaar en heb je een BredaPas? Dan kun je bij ons met korting naar theater- en filmvoorstellingen.

meer informatie

Mensen met hoge prikkelgevoeligheid

Een bezoek aan ons theater moet voor iedereen mogelijk zijn. Ook als je, om wat voor reden dan ook, sneller overprikkeld bent dan een ander. Om dit te kunnen realiseren hebben wij ons laten adviseren door Stichting Onbeperkt Genieten.

Dit heeft geresulteerd in uitgebreide informatievoorziening om je bezoek aan Chassé Cinema goed voor te kunnen bereiden. Daarnaast organiseren wij maandelijks prikkelarm filmbezoek.

In de toekomst hopen wij ook prikkelarm theaterbezoek mogelijk te kunnen maken.

meer info prikkelarm bezoek aan Chassé Cinema

Koop een kaartje voor een ander

Iedereen in Breda moet kunnen genieten van een voorstelling. Ook degenen die geen geld hebben voor een ticket of die in eenzaamheid leven. Daarom zijn wij in mei 2022 rondom de voorstelling Nacht in Breda van Het Zuidelijk Toneel de actie Koop een kaartje voor een ander gestart. Een initiatief waarbij het Chassé Theater, lokale partijen in Breda en inwoners de handen ineen slaan om iedereen te laten genieten van cultuur. 

Bezoekers van het Chassé Theater hebben samen met een bijdrage van de gemeente Breda ervoor gezorgd dat wij 195 tickets kunnen aanbieden aan mensen die zich geen kaartje kunnen veroorloven of die in eenzaamheid leven.