Chassé Inclusief

Met haar theater- en filmaanbod wil Chassé een bijdrage leveren aan het geluk van iedereen in Breda. Maar niet voor iedereen is een bezoek aan het theater of de cinema vanzelfsprekend. Daarom ontwikkelen wij speciale programma’s die drempels wegnemen of zoveel mogelijk verlagen. Want of je nou alleen komt of samen, rijk bent of arm, oud of jong, wel of geen beperking hebt en ongeacht je identiteit, sexualiteit of culturele achtergrond, onze deuren staan voor je open.

Benieuwd welke faciliteiten wij bieden voor een onbezorgd bezoek aan het theater? Lees hier meer over de toegankelijkheid van ons gebouw. 

Wijkjury Breda

WijkJury Breda - Chassé Theater Breda - fotograaf Leendert Vooijce

Negen inwoners van Breda uit verschillende wijken, met uiteenlopende culturele achtergronden en leeftijden vormen samen de eerste WijkJury Breda. Eén ding hebben ze gemeen. Ze zijn geen reguliere theaterbezoeker. Met de WijkJury komt hier verandering in, met hun onbevangen blik verrijken zij het theaterveld en brengen meer diversiteit in het theater. 

meer informatie

BredaPas

Wij werken samen met de BredaPas. Ben je ouder dan 18 jaar en heb je een BredaPas? Dan kun je bij ons met korting naar de film. 

meer informatie

Mensen met hoge prikkelgevoeligheid

Voor wie hinder ervaart door prikkels van drukte, geluiden, verlichting, etc. werken wij aan een prikkelarm (film)theaterbezoek. Wij zorgen binnenkort bij een aantal (film)voorstellingen voor een prikkelarm ontvangst en laten ons hierbij adviseren door Stichting Onbeperkt Genieten.

Tot die tijd zorgen we voor een uitgebreide informatievoorziening zodat je met een goede voorbereiding hopelijk al kan genieten van al het moois wat ons theater te bieden heeft. 

meer info prikkelarm bezoek aan Chassé Cinema

Koop een kaartje voor een ander

Iedereen in Breda moet kunnen genieten van een voorstelling. Ook degenen die geen geld hebben voor een ticket of die in eenzaamheid leven. Daarom zijn wij in mei 2022 rondom de voorstelling Nacht in Breda van Het Zuidelijk Toneel de actie Koop een kaartje voor een ander gestart. Een initiatief waarbij het Chassé Theater, lokale partijen in Breda en inwoners de handen ineen slaan om iedereen te laten genieten van cultuur. 

Bezoekers van het Chassé Theater hebben samen met een bijdrage van de gemeente Breda ervoor gezorgd dat wij 195 tickets kunnen aanbieden aan mensen die zich geen kaartje kunnen veroorloven of die in eenzaamheid leven.