Chassé Cultuurfonds: talentontwikkeling

Voor een jonge talentvolle theater-, dans- of filmmaker is het belangrijk om ervaring op te doen, om werk te maken en een eigen taal te ontwikkelen. Maar een (film)voorstelling produceren is kostbaar en de middelen zijn vaak ontoereikend. Het Chassé Cultuurfonds wil talentvolle makers uit Brabant kansen bieden. Jaarlijks wordt een maker ondersteund met een productiebudget, gratis repetitieruimte, professionele begeleiding en de mogelijkheid om in het Chassé Theater in première te gaan.

Chassé Cultuurfonds Film Incentive

St. Joost School of Art & Design en het Chassé Theater zien in Breda gezamenlijke kansen in talentontwikkeling. Daarom is er door beide partijen een driejarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend, die inzet op awareness, co-creatie, talentontwikkeling en ruimtegebruik. Het Chassé Cultuurfonds stapt mee in deze ontwikkeling en heeft een bedrag van in totaal 10.000 euro beschikbaar gesteld, dat wordt onderverdeeld in drie Chassé Cultuurfonds Film Incentives.

Vierdejaars studenten van de opleiding Photography, Film & The Digital maken kans op deze Chassé Cultuurfonds Film Incentives die zij kunnen gebruiken voor de realisatie van hun afstudeerfilm. Zij pitchen het idee voor hun eindexamenproductie tijdens de Chassé Cultuurfonds Pitch op woensdag 23 februari 2022 aan een jury bestaande uit regisseur Vincent Boy Kars, filmproducent Nynke Jurgens en regisseur Aramis Gonzalez, in de filmzaal van Chassé Cinema.

De afstudeerfilms zijn tijdens de Graduation Show van St. Joost in juli 2022 in het Chassé Theater te zien.

lees meer

2021-2022: Annemijn Rijk

Het nieuwe Chassé Cultuurfonds Talent is de Bredase dansmaker Annemijn Rijk. Voor de periode van twee jaar is zij verbonden aan het Chassé Theater en krijgt de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen en haar meerjarig kunstproject Body of Art en gelijknamige platform uit te bouwen.

Als choreograaf is Annemijn geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Hoe het communiceert en hoe bijzonder en kwetsbaar het kan zijn. ‘Het vertellende lichaam’ is een term die bij haar werk past. Haar werk is verfijnd en ontwapenend en kijkt over de grenzen van de dans heen naar andere kunstvormen zoals film en tekst. Samen met zakelijk leider Laura de Vos, die wordt gecoacht door theaterdirecteur Ruud van Meijel, vormt Annemijn het platform Body of Art.

Naast de naam van het platform is Body of Art ook de titel van een meerjarig kunstproject. In dit project worden het lichaam en de verhalen die onze lichamen rijk zijn vanuit tien thema’s onderzocht.

Alle informatie over Annemijn Rijk en het laatste nieuws omtrent Body of Art kun je vinden op chasse.nl/bodyofart

2019-2020: Knot Kollektiv

Knot Kollektiv uit Tilburg werd als eerste vanuit het Chassé Cultuurfonds aldus ondersteund. Deze groep jonge makers zetten elementen uit de dans, circus en theater in voor sterk beeldende voorstellingen. Mede met hulp van het Cultuurfonds realiseerden zij hun voorstelling Internal Jogging die in januari 2020 voor het eerst aan het publiek werd getoond in de Kleine zaal van het Chassé Theater.

Vind jij ook dat aan jonge makers gestimuleerd moeten worden om hun talent te ontwikkelen en dat zij de kans moeten krijgen om nieuw werk te maken?