Huub voor één dag de baas van het Chassé Theater

Op 1 juni 2023 namen scholieren tijdens Baas van Morgen  het stokje over van een baas bij een organisatie. Middelbare scholier Huub stond aan het roer van het Chassé Theater en nam de werkzaamheden over van cinemaprogrammeur Casper Houtman. 

's Ochtends werd Huub thuis opgehaald door de Chassé bus. Bij het theater werd hij hartelijk verwelkomd door algemeen directeur Ruud van Meijel, waarna hij een rondleiding kreeg door het theatergebouw. Daarna ging Huub meteen aan de slag met zijn opdracht voor Chassé Cinema: het creëren van een voorfilm die vertoond wordt in de cinemazaal. Daar komt natuurlijk veel bij kijken: licht, geluid, beeld maar ook de nabewerking.

Gewapend met zijn nieuwe filmklapper ging hij gelijk aan de slag. Hij stelde de camera nauwkeurig af, zette de lampen op de juiste plek en zorgde ervoor dat de presentator zijn microfoon opspeldde. Na het opnemen van zijn video, mocht hij de film monteren in de projectieruimte van de operateurs. Daar keek hij zijn ogen uit naar al de techniek waar je mee te maken krijgt bij het vertonen van een film. Het hoogtepunt van de dag was de vertoning van zijn eigen film.

Dit initiatief, genaamd Baas van Morgen, werd georganiseerd door JINC. Samen met het onderwijs en het bedrijfsleven geven ze met dit project leerlingen een kans op een betere toekomst. Ze leggen op deze dag waardevolle contacten voor het leven, zien hoe het er bij een organisatie aan toe gaat en laat de leerlingen ervaren hoe belangrijk het is om in de toekomst te investeren. 

Het Chassé Theater doet al jaren mee aan dit initiatief. Helaas heeft niet iedereen dezelfde kansen en groeien er in Nederland honderdduizenden kinderen op in en omgeving met veel sociaaleconomische achterstand. Samen met JINC bestrijdt het Chassé Theater de groeiende kansenongelijkheid en bouwen wij aan een toekomst waarin elk kind “in de spotlights” mag staan.