De beste Franse Films

Wat zijn de beste Franse films van dit moment?

Vive la France! Al sinds jaar en dag maken de Fransen prachtige films over allerlei onderwerpen. Je zou de Franse film zelfs een genre op zich kunnen noemen. Ontdek hier onze Franse Filmtips die je zeker gezien moet hebben!

Bekijk onze actuele filmagenda

Franse films op Picl

Police
In Parijs delen politieagenten Aristide (Omar Sy) en Virginie (Efire), tevens geliefden, een lange nacht met collega Erik. Samen krijgen ze de ongewone opdracht om een man weg te brengen naar het vliegveld, zodat hij kan worden uitgezet naar Tadsjikistan.

Bekijk op Picl

Antoinette dans les Cevénnes
Schooljuf Antoinette kijkt uit naar een romantisch weekje weg met haar geheime minnaar Vladimir. Als hij plots niet meer kan omdat zijn vrouw spontaan een wandelvakantie heeft geboekt, besluit Antoinette hen achterna te reizen.

Bekijk op Picl

Fahim
Genoten van The Queen's Gambit? Dan moet je Fahim ook zeker zien. Schaakmeester Sylvain (Gérard Depardieu) neemt de gevluchte Fahim onder zijn hoede. Juist wanneer het nationale kampioenschap schaken begint, lijkt Fahim het land te moeten verlaten. Voor hem is er maar één uitweg: kampioen van Frankrijk worden.

Bekijk op Picl

Un homme et une femme
Ruim vijftig jaar geleden vormden Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée een hartstochtelijk liefdespaar in de klassieker Un homme et une femme (1966). Onlangs is de film gerestaureerd en vanaf nu weer te zien.

Bekijk op Picl

Les plus belles années d’une vie
Het iconische Franse liefdeskoppel uit Un homme et une femme is terug. Wanneer Jean-Louis zich steeds meer lijkt te verliezen in zijn herinneringen, probeert zijn zoon hem te herenigen met de vrouw die hij niet kon koesteren, maar waar zijn geheugen en dromen nog vol van zijn. Anne en Jean-Louis ontmoeten elkaar weer en hun verhaal gaat verder waar het stopte, vijftig jaar eerder…

Bekijk op Picl

Franse films op Netflix

Demain tout commence
Een man die houdt van plezier en vrouwen moet eindelijk volwassen worden als hij opeens moet gaan zorgen voor zijn eigen kind, van wie hij niet eens wist dat ze bestond.

Bekijk op Netflix

De rouille et d'os
Een werkloze kickbokser heeft het als alleenstaande vader moeilijk. Hij krijgt een relatie met een orkatrainster die een vreselijk ongeluk overleeft.

Bekijk op Netflix

J'ai Perdu Mon Corps
Romantiek, mysterie en avontuur versmelten in deze fascinerende animatiefilm waarin een jonge man verliefd wordt en een afgehakte hand in Parijs naar zijn eigenaar zoekt.

Bekijk op Netflix

Je ne suis pas un homme facile
Een bevooroordeelde man krijgt een koekje van eigen deeg als hij wakker wordt in een wereld waar vrouwen de baas zijn en ruzie krijgt met een machtige vrouwelijke auteur.

Bekijk op Netflix