Deze winter staat bol van theater

❝Chassé Theater staat komende winter bol van de activiteiten. Wij reiken je unieke festivals en specials in onze cinema aan en het theater presenteert avontuurlijk talent en aansprekende namen. Ook onze beide restaurants zijn open en onze XXL-kunstcollectie is het bekijken waard.

Op deze pagina tref je verdiepende interviews, bijzondere voorstellingen en speciaal geselecteerd aanbod. 

Theater en film verbinden, ze bieden ontspanning, of bevragen wat vast lijkt te staan. Waar je ook voor kiest, je verbeeldingskracht wordt aangesproken om te geloven dat wat in onze zalen gebeurt werkelijkheid is.❞

Algemeen directeur Ruud van Meijel

te lezen in ons magazine!

winterprogramma

Deze winter staat bol van verrassingen

 • Krijgt vleugels met violist Alena Baeva en De Vuurvogel

  Philzuid
  vr 15 dec 2023

  Stervioliste Alena Baeva geeft Brahms' meesterwerk Vioolconcert vleugels. Evenals Stravinsky’s Lied van de Nachtegaal – naar het sprookje van Andersen – en de opwindende Vuurvogel.

 • De Notenkraker | Royal Opera House

  Peter Wright naar Lev Ivanov
  zo 17 dec 2023
  en
  di 19 dec 2023

  Beleef de prachtige opera- en balletvoorstellingen op ons grote scherm en laat je meevoeren naar Londen! Bekijk alle Royal Opera House vertoningen hier.

 • Augustus: Oklahoma

  Toneelgroep Maastricht & Theateralliantie
  di 19 dec 2023
  tot
  za 23 dec 2023

  Een grappig, herkenbaar en aangrijpend toneelstuk over hoe moeilijk het is om familie te hebben en om familie te zijn. De onvergetelijke personages, vlijmscherpe humor en live muziek maken dit toneelstuk van het hoogste niveau. Met een topcast van maar liefst twaalf acteurs, waaronder Ariane Schluter, Porgy Franssen en Anneke Blok.

 • Kerst met het Orkest van de Achttiende eeuw

  Orkest van de Achttiende eeuw & Nardus Williams
  wo 20 dec 2023

  Het Orkest van de Achttiende Eeuw viert kerst dit jaar in stijl. Een Barok programma om je vingers bij af te likken: Händel, Vivaldi, J.S. Bach, Delalande en Corelli. Geleid door dirigent David Bates brengen het orkest en sopraan Nardus Williams je een heerlijke avond om de kerstdagen mee in te luiden.

 • De Hospita

  Simone Kleinsma en Paul Groot
  vr 22 dec 2023
  tot
  wo 27 dec 2023

  De Hospita is een gloednieuwe musical comedy met in de hoofdrol Simone Kleinsma en Paul Groot. 

 • Ukraine 4 ever

  United Ukrainian Ballet Company
  Classical Ballet Gala
  za 30 dec 2023

  60 gevluchte Oekraïense dansers brengen deze winter een indrukwekkend balletgala dat de schoonheid, kracht en verzet van de Oekraïense dansers toont.

 • Steinway Sessies: Poetry of a city

  Douwe Eisenga
  zo 7 jan 2024

  Douwe Eisenga brengt je sprankelende muziek. Laat je meeslepen in een hypnotiserende mix van onweerstaanbare ritmiek, warme melodieën en spectaculaire poëzie. Bekijk alle Steinway Sessies hier.

 • New Horizon

  The Dutch Eagles
  do 11 jan 2024

  Een fantastische avond vol tijdloze muziek met de Eagles van de lage landen. Met weergaloze gitaarsolo’s en meerstemmige zang zijn de hits en vergeten parels van toen weer helemaal van nu. 

 • Nieuwjaarsconcert

  Philzuid
  vr 12 jan 2024

  Chef-dirigent Duncan Ward neemt je mee op een wervelende reis langs tal van muzikale hoogtepunten. Mezzosopraan Adriana Bignagni Lesca maakt de avond compleet.

 • A Case for the Existence of God (Erik Whien)

  Theater Rotterdam
  do 18 jan 2024

  Erik Whien brengt met A Case for the Existence of God een hartroerend pleidooi voor hoop, zélfs wanneer alles verloren lijkt.

 • Best of IDFA on Tour 2024

  Diverse regisseurs
  zo 21 jan 2024

  The Best of IDFA on Tour; een dag vol prijswinnende documentaires.

 • Steinway Sessies: Gospel op de Steinway

  Elijah Gospel & Soul Choir
  zo 18 feb 2024

  Elijah Gospel & Soul Choir swingt, inspireert en geeft energie. Voor dit speciale concert maakt het orgel plaats voor onze bijzondere Steinway piano. Bekijk alle Steinway Sessies hier.

 • One Touch

  Shifft Jasper van Luijk
  za 24 feb 2024

  One Touch is een dynamische voorstelling over de noodzaak van fysiek contact.

 • Opera Papoea

  met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest
  do 29 feb 2024

  Als jonge Nederlandse ambtenaar zag Frank Hubatka in de jaren zestig de hoop van de Papoea’s op onafhankelijkheid in rook opgaan. Zijn dochter Merel Hubatka schreef de roman Norman over deze bewogen periode in zijn leven. De roman is nu bewerkt tot een opera. 

 • De lange gang

  Hotel Modern
  vr 1 mrt 2024

  Met een green screen-studio, kleipoppetjes en boomschors verbeeldt Hotel Modern verhalen waarin geboren worden niet vanzelfsprekend is en het leven zich niet laat voorspellen.

 • De man van La Mancha

  Theateralliantie
  wo 6 mrt 2024
  tot
  zo 17 mrt 2024

  Zon, flamenco en een sterrencast: de eigentijdse versie van de musicalklassieker De man van la Mancha bevat het allemaal. Gebaseerd op het wereldberoemde boek van Cervantes– een van de grote werken uit de wereldliteratuur, vertelt de musical het aanstekelijke verhaal van de idealist Don Quichot, gespeeld door Huub van der Lubbe.

 • Paris - Beyrouth, liederen met grenzeloze passie

  Amstel Quartet
  vr 8 mrt 2024

  Parijs en Beiroet zijn elkaars evenknie. Beide zijn kosmopolitisch, avantgardistisch en intellectueel. Beide zijn muzikale hotspots die bogen op een roemrijke traditie. Samen met zangers Philippe Elan en Anas Habib brengt het Amstel Quartet een zinderend concert vol verhalen en emoties uit oost en west. Het Amstel Quartet trad op in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, het Midden-Oosten, China, Japan, Canada en de Verenigde Staten en won verschillende internationale prijzen.

 • Mozart à la Say

  Fazil Say en Amsterdam Sinfonietta
  di 12 mrt 2024

  In het programma Mozart à la Say wordt Mozart op handen gedragen. Componist en gerenommeerd pianist Fazil Say is een groot fan van Mozart en geeft een eigen draai aan zijn werk.

 • Bouwjaar ‘61

  Diederik van Vleuten
  do 14 mrt 2024

  Een nieuwe voorstelling over de kracht en betekenis van herinnering. Diederik vraagt zich af wat er, anno nu, over is van de verbazing, verwondering en bewondering van een ventje van bouwjaar ’61.

 • We were there

  Reijseger Fraanje Sylla
  do 14 mrt 2024

  De diepe stem van zanger-percussionist Mola Sylla, het uitbundige pianospel van Harmen Fraanje en de subtiele melodieën van cellist Ernst Reijseger zorgen voor een eclectisch, soms spiritueel geheel waarin niets is wat het lijkt. Samen creëren ze hun eigen taal. En hoewel die misschien niet direct te verstaan is, is het in dit concert heel duidelijk voelbaar.

van 2