Bart Van Merode

MADRIGALS

Toneelhuis (Benjamin Abel Meirhaeghe)
di 9 apr 2024 - 20:30 - 22:15
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
di 9 apr 2024
20:30 - 22:15
Bestellen

Benjamin Abel Meirhaeghe waagt zich aan Claudio Monteverdi. Aan het eind van zijn leven publiceerde deze prins van de Italiaanse renaissancemuziek zijn levenslustige Madrigali guerrieri et amorosi. 

Meirhaeghe kneedt deze bruisende vocale werken over oorlog en liefde tot een door strijdlust en hartstocht aangevuurde roep om vrijheid. Benjamin Abel Meirhaeghe maakte furore als regisseur en countertenor in zijn eigen operateske muzikale projecten en is op dit moment één van de hotste namen van het theater in Europa.

Theater is voor Benjamin Abel Meirhaeghe een kruispunt in de tijd: een tijdmachine middenin het heden waarin verre verledens en toekomsten versmelten tot een radicaal nieuwe vertelling.

MADRIGALS presenteert een gemeenschap vol uniciteit en talent waarin conservatieve dogma's en stigma's wijken voor seksualiteit en ontlading.

Kunstenaar en componist Jesse Kanda (als muzikant bekend onder de naam Doon Kanda), bij het grote publiek bekend om zijn samenwerkingen met onder andere Björk, zal Monteverdi's muziek grotendeels herschrijven. 

Onderdeel van