Helen Maybanks

Internationale danstheatershow op de hits van Sting

Message In A Bottle is het nieuwste meesterwerk van de baanbrekende choreograaf Kate Prince op de legendarisch muziek van Sting. Met een mix van opwindende dansstijlen, energiek voetenwerk en een adembenemend atletisch vermogen, vertelt Message In A Bottle een verenigend en opbeurend verhaal over menselijkheid en hoop.

De voorstelling is ontstaan vanuit de liefde van Kate Prince voor het nummer Message In A Bottle. Op een gegeven moment vroeg ze zich af hoe het zou zijn om een dans en theatershow te creëren op de muziek van Sting. En zo geschiedde. Voor ze het wist zat Prince aan tafel met Sting, om het idee bij hem te pitchen. Twee weken later organiseerde ze een kleine preview voor hem en zijn manager, waarin 14 van de uiteindelijk 32 dansers, op de muziek van Sting een choreografie uitvoerden. Sting was gelijk overtuigd. “Ik was niet alleen vereerd dat ze mijn muziek gebruikten om iets uit te drukken, maar er gebeurde ook iets op een dieper niveau dat onbegrijpelijk was. Het ontroerde me op een manier die ik niet helemaal kon interpreteren. Ik heb heel weinig ervaring met dans, dus omdat ik ontroerd was, zei ik ja, ga door. Het intrigeerde me gewoon”. Kate Prince ging verder met het ontwikkelen van het verhaal en de choreografie, terwijl Sting goedkeuring op de muziek hield. 

Eén familie, drie verhalen
Message In A Bottle is een fictief verhaal over een gezin in het dorpje Bebko in een land ver hier vandaan. De inwoners leven vreedzaam samen en vormen een hechte gemeenschap. Maar wanneer een burgeroorlog uitbreekt, komt er een abrupt einde aan hun idyllische bestaan.

We volgen het lot van een vader, moeder en hun drie tieners – Leto, Mati en Tana – die samen de brute realiteit onder ogen moeten zien. De familie wordt geconfronteerd met onmogelijke keuzes om maar te overleven. Ze verlaten hun vaderland en ondernemen een hachelijke tocht naar veiliger oorden. Onderweg raken ze van elkaar gescheiden en moet ieder apart de gevaarlijke reis doorstaan. Een verhaal dat voor miljoenen mensen over de hele wereld helaas bijzonder actueel is. 

Kate Prince zegt hierover: “Als ik een dans maak, is het belangrijk voor me dat hij ergens over gaat en dat we veel verhaal, achtergrond, onderzoek en lagen hebben. Het publiek hoeft niet alles wat we erin stoppen mee te krijgen. Ik wil vooral dat de lichamen reageren op de muziek, want de muziek is briljant.” Message In A Bottle is geen neerslachtig verhaal. Het biedt hoop en laat zien dat mensen altijd de kracht vinden om door te gaan en opnieuw geluk te vinden in hun leven. 

Iconische muziek van Sting
De basis van Message In A Bottle is de gepassioneerde en iconische muziek van Sting. Onder andere Every Breath You Take, Roxanne en Walking On The Moon worden samen met andere liedjes en fragmenten van Sting samengevlochten tot een samenhangende soundtrack. De muziek ondersteunt het verhaal. Zoals bijvoorbeeld Invisible Sun, wat gaat over overleven in een door oorlog verscheurde plaats. Of Every Breath You Take dat fungeert als een wanhopige belofte aan een verloren geliefde. In 2020 beleefde Message In A Bottle een veelgeprezen première op West End in Londen.

  • wo 29 nov 2023
   20:00 - 21:50
   Pauze 20:45
   grote zaal
  • do 30 nov 2023
   20:00 - 21:50
   Pauze 20:45
   grote zaal
  • vr 1 dec 2023
   20:00 - 21:50
   Pauze 20:45
   grote zaal
  • za 2 dec 2023
   20:00 - 21:50
   Pauze 20:45
   grote zaal
  • zo 3 dec 2023
   14:30 - 16:20
   Pauze 15:15
   grote zaal