Wijkjury Breda bezoekt The Clowns Convention van Wunderbaum

De wijkjury bezoekt The Clowns Convention of Wunderbaum

Elf inwoners van Breda uit verschillende wijken, met uiteenlopende culturele achtergronden en leeftijden vormen van september 2022 t/m juni 2023 de tweede WijkJury Breda. Eén ding hebben ze gemeen. Ze bezochten niet eerder toneel- en dansvoorstellingen. Minimaal één keer per maand bezoeken de juryleden gezamenlijk een theatervoorstelling. Na afloop van een voorstelling gaan zij in gesprek met de makers. Daarnaast komen zij een aantal keer per jaar samen om verder te praten over de voorstellingen, hun ervaringen te delen en een mening te vormen over theater. Aan het eind van het theaterseizoen kiezen zij hun favoriet: De Keuze van de WijkJury.

Op woensdag 11 januari 2023 bezocht de tweede Wijkjury van Breda de eerste voorstelling van dit jaar. Dit keer gingen ze naar The Clowns Convention van Wunderbaum.

Over de voorstelling

De Clowns zijn terug!
In een wervelende show gaat een groep internationale clowns op zoek naar een weg uit de crisis. Kunnen de clowns de mensheid redden van de ondergang? Hebben zij met hun patent op humor de laatste strohalm tegen polarisering in handen?

Reacties van enkele leden

Jolanda D; Ge-wel-dig! Vele herkenbare clowns en echt met een lach en een traan.

Deborah; Ik snapte eigenlijk niet waar deze hele voorstelling om moest draaien. Maar Ik ben ook nooit eerder naar een clown show geweest.
Wel kan ik zeggen dat elke clown wel zijn of haar eigen karakter heeft. Mijn top 3. Zal dan ook uit gaan naar die vrouw die telkens wegdook, degene die ging over poëzie, en dat stuk met dat grote beest, waarbij je je verbeelding moest gebruiken. Ook degene die de geluidjes maakte was echt geniaal. Elke act leek zo’n beetje in het niets te vallen, ik kan me enigszins voorstellen dat dit een weerspiegeling is van onze tekortkomingen, aldus herkenbaar.

Berran; De afgelopen twee weken was ik erg ziek en dit stuk kwam precies op tijd.
Ik hield van elk stukje ervan, het decor, de tekst en de uitvoering. Ik wil het nog een keer zien 

Jolanda d. P; Het was een beetje een circus, sommige acts waren goed, andere stukken had ik niks mee. Niet echt mijn voorstelling als geheel.. Overigens wel fantastische acteurs!

Latifa; Het circus dat leven heet en de clowns die de mens en zijn dieptepunt weergeven. Sober decor, fantastisch muzikale begeleiding en meertaligheid maken dat iedere zijn eigen (allergie)clown er herkent. Including me  

Benieuwd naar de verwachtingen en de eerste reacties van de leden? Bekijk hieronder de video: