Bredase Première Charlie and the Chocolate Factory

Op woensdag 23 november 2022 was de feestelijke Bredase première van Charlie and the Chocolate Factory in het Chassé Theater. 

Om zoveel mogelijk kinderen de voorstelling te laten beleven, hebben we een winactie uitgezet onder verschillende basisschoolklassen in Breda. Enkele klassen Breda hadden vrijkaarten gewonnen voor de première. De leerlingen van de Springplank in Teteringen werden zelfs in stijl met de Charlie tourbus opgehaald en naar het theater gebracht. De VIP theaterbezoekers hadden een fotoshoot op de paarse loper en genoten van de chocolade uit de chocoladefabriek. 

De reacties op de winactie waren overweldigend. We hebben er daarom voor gekozen om meerdere klassen de mogelijkheid te geven om de voorstelling gratis te bezoeken op een andere datum. Op 24 november 2022 ging groep 6 van de John F Kennedy school naar de voorstelling en zij keken hun ogen uit: ''Wat was dat magisch! De kinderen waren razend enthousiast. Het was voor hen de eerste keer in het theater. Voor onze doelgroep was het extra speciaal, veel gezinnen gaan vanwege het geld en/of de cultuur niet naar het theater. Ze hadden 101 vragen over het licht, decor enzovoorts.'' geeft hun leerkracht aan.

Bekijk hieronder de aftermovie en foto's van de Bredase première van Charlie and the Chocolate Factory.