Bas de Brouwer

voortgezet onderwijs

Het Chassé Theater wil er voor alle inwoners van Breda zijn. Dat begint al op hele jonge leeftijd. Ook voor jongeren hebben wij en divers aanbod voor theater en film ontwikkelt, waarbij wij oog hebben voor de verschillende thema’s die binnen het onderwijs en in onze stad spelen. Daarnaast is ons aanbod een gevarieerd programma zodat jongeren kennis kunnen maken met een divers en prikkelend cultuuraanbod. 

lesmateriaal

Bij ons aanbod hoort educatief materiaal ten behoeve van de verwerking van jongeren. Wij vinden het belangrijk dat de beleving binnen ons theater hen niet alleen maar verwonderd of inspireert, maar ook een verdiepend karakter heeft.

aanbod op maat

Naast ons vast aanbod denken wij graag met scholen mee voor passende activiteit op maat. Wij organiseren vaak filmvertoningen, rondleidingen of dans, muziek -en theater workshops. 

Wil je in contact komen met de afdeling educatie? Neem direct contact op: 

Lotte van Dongen 
lvdongen@chasse.nl 
+31 (0) 76 530 31 13

Promise Me – La Geste - vr 30 sept, 19.30 uur
Al 20 jaar maakt La Geste eigenzinnige en veerkrachtige, intergenerationele dansvoorstellingen. In 2023 fuseert het gezelschap met les ballets C de la B en Kabinet K tot La Geste. In deze voorstelling sluiten zeven dansers een pact dat over generaties heen gaat. Deze onverschrokken dansvoorstelling geeft een wow-wending en draagt de boodschap aan de danswereld uit om kinderen serieus te nemen als volwaardige performers.
Queer Planet – Het Nationale Theater - wo 12 okt, 19.30 uur
Queer Planet is een knallende voorstelling met een all queer cast, vol power met acts, songs, performances en een DJ. Deze confetti-voorstelling zet zich af tegen de heersende normen, ieders hokje in twijfel trekt en je laat ontsnappen aan binair denken.
De Bananengeneratie - Toneelgroep Oostpool - do 3 nov, 20.30 uur
De Chinees-Indische restaurantcultuur is voor Nederlanders een vanzelfsprekendheid en deze staat sinds kort zelfs op de lijst met Nederlands immaterieel erfgoed. De Oost-Aziatische gemeenschap is echter voor de meeste andere landgenoten volslagen onbekend.
Infinity Chan - Eva Line de Boer (Zuidelijk Toneel) - vr 11 nov, 20.30 uur
In een wereld waarin je wordt geacht overal een mening over te hebben, besluit één vrouw dit los te laten. Ze verdiept zich in onbekende online fora die ze tot nu toe minderwaardig vond. De vrouw komt in contact met Fredrick die op zijn achttiende het platform 8chan oprichtte: een online vrijplaats waar mensen roekeloos mogen zijn. Het platform werd steeds extremer, tot aan het livestreamen van massaschietpartijen toe.
Controle - 155 & Maas - di 15 nov, 19.30 uur
De mannen van 155 (eenvijfvijf) zijn een breakdance collectief én een groep vrienden die samen zijn opgegroeid. Zij zijn inmiddels allemaal rond de 30 en staan voor de keuze: grip op het leven krijgen of vrije jongens blijven? De voorstelling Controle brengt een dikke medley van breakdance, fysieke komedie, live muziek, film en bizarre humor. Ook deze nieuwe voorstelling van 155 wordt een explosie aan energie, muziek en dans. Het zal moeilijk zijn om stil te blijven zitten.
De Gliphoeve - Orkater - di 6 dec, 20.30 uur
Het is 1975. In Suriname wordt de onafhankelijkheid uitgeroepen. Moeder Etta besluit met haar dochter Millie en zoon Glenn naar Nederland te gaan. Vader blijft voorlopig in Suriname. Vol verwachting, energie en humor probeert deze sterke moeder haar kinderen een plek te geven in hun nieuwe vaderland. Maar niemand zit op ze te wachten, er is geen werk en er zijn geen woningen.
Wolfgang – Het wonderjong - Theateralliantie / Toneelgroep Oostpool - vr 3, za 4 & zo 5 mrt, diverse data
Deze muzikale voorstelling gaat over het leven en de muziek van Mozart. De thema’s van de voorstelling sluit goed aan bij de belevingswereld van jongeren: kindsterren, pushende ouders, recalcitrante pubers, vriendschap en rivaliteit tussen leeftijdsgenoten. De voorstelling wordt geregisseerd door Pieter Kramer die bekend staat om zijn uitbundige, theatrale stijl, vol humor, zoals de legendarische voorgangers Hamlet, Lang & Gelukkig en De gelaarsde poes.
SatisFactory - Feike's Huis/Booi Kluiving - do 9 mrt, 20.30 uur
3 performers, 500 kaarsen, 350 blokken zeep, 15 kilo magnetisch zand, een hydraulische pers, een industriële versnipperaar, 10 liter slijm en 50 meter noppenplastic. Booi onderzoekt de typische ASMR filmpjes die zich kenmerken door hun kleurrijke vormen op YouTube, Instagram en TikTok. Hij zet deze handelingen op het toneel, waardoor de toeschouwers een nieuw perspectief op dit beeld en geluidsmateriaal krijgen.
Nick van Tiem
Recht – DOX - do 16 mrt, 19.30 uur
Max is lelijk. Dat weet hij zeker. En knappe mensen begrijpen niet hoe het is om lelijk te zijn. Max is ontzettend boos. Op de hele wereld en iedereen die erop leeft. Op het ritme van de opzwepende beats van muzikant Xander Vrienten zal DOX met deze dans -en toneelvoorstelling het bloed sneller laten stromen.
Show me the money - Sadettin K. - vr 24 mrt, 20.30 uur
Geld speelt in het leven van Sadettin een grote rol. Eigenlijk een te grote rol. Of het nu de afwezigheid ervan is, of de aanwezigheid: zijn leven wordt erdoor beheerst. Als hij het heeft, wil hij het uitgeven, maar steeds als hij bij een kassa afrekent hoopt hij dat hij niet te veel heeft gekocht.
All the perfumes of Arabia – Noord Nederlands Toneel – wo 5 apr, 20.30 uur
In 1978 schreef de Palestijns-Amerikaanse Edward Said het invloedrijke boek Orientalism, waarin de kolonialistische blik van het Westen naar het Oosten wordt besproken. Het Oosten zou sensueel, primitief, irrationeel en ‘onverlicht’ zijn. ‘Die witte blik’ werd bevestigt door culturele uitingen zoals films, theater en literatuur.
LoveXL – Maas - do 20 apr, 19.30 uur
Hoe ingewikkeld kan het zijn als je alles voor de eerste keer moet uitvinden. Je wilt stoer doen, je onzekerheid niet laten zien, heel ervaren overkomen, terwijl je gewoon niks of bijna niks weet. Ja wel Google-weet, maar het nooit in het echt heb meegemaakt. Je kunt niets anders dan in het diepe springen, durven en je kwetsbaar opstellen. Maar ja, als niemand dat doet, waarom zou jij dan de eerste zijn? En trouwens, in je fantasie is alles toch veel leuker en lekkerder dan in het echt.