Cabaretier Theo Maassen

Cabaretier en acteur Theo Maassen (1966) groeide op in het kleine Brabantse dorpje Zijtaart. In 1990 werd hij het eerste lid van Comedytrain en in datzelfde jaar wint hij de Cameretten. Maassen staat bekend op zijn compromisloze engagement en snoeiharde grappen en groeide de afgelopen jaren uit tot één van Nederlands beste en meest besproken comedians.

In 1994 debuteerde Maassen met zijn eerste voorstelling Bepaalde Dingen. Vanaf zijn derde programma, Ruwe Pit, ontvangt Maassen lovende recensies en zitten de zalen vol. Zijn carrière wordt bekroond met zo ongeveer elke prijs die voor een cabaretier in Nederland te winnen is (o.a. Prijs van de Kritiek, de Prins Bernhard Cultuurfonds Theater Prijs, de Poelifinario). 

Theo Maassen in het Chassé

Theo Maassen stond verschillende keren in het Chassé Theater. In 2009 met Zonder Pardon, een schaamteloze en hilarische tirade over de tegenwoordige tijd. In Met alle respect (2012) vertelt Maassen dat hij sinds een jaar samenwoont met zijn vriendin en dochter. Nu hij 45 is, moet hij concluderen dat de richting van zijn leven definitief vastligt

In 2017 kwam Maassen met Vankwaadtoterger naar het Chassé: een pleidooi voor vrijheid van meningsuiting en humor. Zijn voorstelling Situatie gewijzigd (2020) doet Maassen zijn kant van het verhaal uit de doeken. Een ongemakkelijke maar hilarische monoloog over de opkomst en ondergang van de witte man. 

Theo Maassen op het witte doek

Theo Maassen schitterde ook in diverse films. In 2001 speelde hij Tibbe in de verfilming van Minoes, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Annie M.G. Schmidt. Andere bekende films waarin hij zat zijn TBS (2008), Het Geheim (2010) en Doodslag (2012). 

In 2018 maakte hij zijn regiedebuut met Billy waar Bruno Vanden Broecke en Ruben van der Meer een rol in hebben. De film was te zien in Chassé Cinema. Ook De Liefhebbers (2019) was bij ons te zien; een bitterzoete mozaïekfilm waarin de onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber op scherp komen te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen.

podcast Ervaring voor beginners

Theo Maassen - podcast voor beginners

In juni 2020 is Maassen begonnen aan de podcast-serie Ervaring voor beginners. In 60 minuten praat hij met makers over de kunst van het maken. O.a. scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm, theatermaker Laura van Dolron, cabaretiers Jeroen van Merwijk en Jörgen Raymann en stripacteur Aimée de Jongh zijn te gast.

beluister de podcast