35mm film: Golden Heart Trilogy

Lars von Trier's Golden Heart Trilogy is een trilogie waarin we telkens een onschuldige vrouw volgen met een ‘gouden hart’. Het zijn drie verschillende tragedies waarin de hoofdpersoon zich volledig toewijdt of zelfs opoffert voor haar geloof of overtuiging. Chassé Cinema vertoont deze serie omdat het een geprezen filmreeks is van één van de invloedrijkste filmmakers van onze tijd.

Het is bijzonder dat Chassé Cinema deze films op 35mm kan vertonen. Waar dit ooit de industriestandaard was is deze manier van projecteren binnen een paar jaar uit vrijwel alle filmhuizen in Nederland verdwenen. Chassé is een van de weinige plekken in Nederland waar nog een werkende 35 mm projector te vinden is en de kennis in huis is om deze te bedienen.

Het belooft een unieke ervaring te worden om de prachtige films van de geroemde Lars von Trier op deze authentieke wijze te bekijken!

Over Lars von Trier

De Deense regisseur Lars von Trier is een befaamde en polariserende filmmaker, wiens werken bekend staan om hun controversiële onderwerpen en cynisch wereldbeeld. Hij wordt samen met filmmaker Thomas Vinterberg beschouwd als de oprichters van de Dogma 95 beweging, waarin een verbond van filmmakers afspreken om zich bij het maken van hun films aan 10 strikte regels (dogma’s) te houden.

Von Trier behaalde zijn grootste internationale succes met de Golden Heart Trilogy. Deze trilogie vormt een stukje filmgeschiedenis waarvan alle drie de films bekroond zijn. Breaking the Waves, The Idiots en Dancer in the Dark waren destijds genomineerd op het Cannes Film Festival, waarna Breaking the Waves de Grand Prix en Dancer in the Dark de Gouden Palm wonnen. Dit is tevens de eerste trilogie waarvan alle vrouwelijke hoofdrollen voor hun performance bekroond zijn met zowel de “Bodil” als de “Robert”, de twee grootste Deense prijzen voor de beste vrouwelijke hoofdrol.