Chassé Cultuurfonds: projecten 2021

Het Chassé Cultuurfonds ondersteunt verschillende projecten. Een greep uit de projecten die in 2021 zijn gerealiseerd. 

Cadeau voor de vrijwilliger

2021 is uitgeroepen tot het jaar van de vrijwilliger. Samen met Mooiwerk en het Chassé Theater zet het Chassé Cultuurfonds daarom vrijwilligers uit Breda in het zonnetje. Vijftienhonderd Bredanaars die zich belangeloos inspannen voor allerlei maatschappelijk en culturele initiatieven kunnen in december helemaal gratis de musical Come From Away bezoeken.

Schenking muurschildering Jan van der Ploeg

Ter herinnering aan het 25-jarig jubileum van het Chassé Theater in 2020 maakt het Chassé Cultuurfonds een muurschildering door kunstenaar Jan van der Ploeg in het theater mogelijk. Voor de realisatie werd een samenwerking aangegaan met Blind Walls Gallery, die het selectieproces van de kunstenaar begeleidde. Het Bredase Blind Walls Gallery neemt het nieuwe werk bovendien op in de collectie van inmiddels meer dan honderd muurschilderingen in de stad. Bij de rondleidingen langs deze werken zal voortaan ook het Chassé Theater worden aangedaan.

Dinsdag 10 mei 2022 werd het kunstwerk officieel onthuld.

"Met dit prachtige initiatief houden wij een blijvend kunstwerk over aan ons 25-jarig jubileum." aldus directeur Ruud van Meijel

Jan van der Ploeg
Jan van der Ploeg maakte in zijn carrière al honderden indrukwekkende muurschilderingen. Zijn kunst is bovendien te vinden in musea en verzamelingen over de hele wereld. Het bijzondere kunstwerk is nu al te bewonderen in het Chassé Theater. Vanaf vrijdag 17 december 2021 start ook een expositie van schilderijen van Van der Ploeg in Chassé Galerie op de Struktonfoyer. Deze is te zien tot 27 maart 2022.

groep 8 musical

Mede dankzij het Chassé Cultuurfonds heeft het Chassé Theater zowel in 2020 als 2021 podium kunnen geven aan de schoolverlaters voor de eindmusical van de basisschool.

Door de geldende maatregelen in 2020 was het dat jaar voor basisscholen niet mogelijk de eindmusical op een eigen locatie uit te voeren. Het Chassé Theater schoot met steun van het Chassé Cultuurfonds te hulp en bood podium aan twintig eindmusicals van twaalf basisscholen.

Ook in 2021 golden er maatregelen waardoor het Chassé Theater opnieuw haar deuren open zette voor de scholen in Breda. Dat jaar werden er meer dan duizend leerlingen van achtentwintig scholen ontvangen en waren er maar liefst vijftig musicaluitvoeringen te zien.

meer informatie