Backstage | Achter de schermen | Baas van Morgen

JINC strijdt voor een Nederland waarin je postcode niet je toekomst bepaalt. Tijdens JINC Baas van Morgen nemen kinderen het bedrijfsleven van Nederland over. Zij zullen ervaren hoe het is om een onderneming te leiden door een dag het werk over te nemen van de baas. De jongeren leggen waardevolle contacten, ervaren van dichtbij hoe een bedrijf in elkaar zit en laten de wereld zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van de toekomst. JINC gelooft dat elk kind gelijke kansen verdient en JINC Baas van Morgen is één van de projecten waarmee ze dat willen bewerkstelligen.

Daar doen wij als Chassé Theater natuurlijk graag aan mee. Op 2 juni 2022 liepen dan ook twee leerlingen van de Wisselaar Breda een dag mee in de functie Hoofd techniek & facilitair.

In de ochtend kwamen Marwa (10) en Jaythan (10) aan met de Chassé bus. Marwa is een energiek, nieuwsgierig en direct meisje en Jaythan is een sociaal, gemotiveerde en enthousiaste jongen. Ze zijn als echte bazen langs alle afdelingen van het Chassé gegaan. 

Daarna was het tijd voor taart! Met de collega’s was die in ieder geval zo op. 

Vervolgens kregen zij een rondleiding van Cees Kleij, langs alle bijzondere plekken in het theater. Met verhalen van Cees die tot de verbeelding spraken. 

Er was een heerlijke lunch geregeld. Daarna was het toch echt tijd om aan de slag te gaan. Ze hebben een middag meegewerkt op de werkvloer. 

Marwa: “Mijn belofte is dat ik hier een keer terugkom. En als accountant niet lukt en advocaat ook niet dan kom ik hier werken. Ik vond het heel leuk ik heb ook veel nieuwe dingen geleerd. Ze zijn hier ook heel vriendelijk en ik zou hier nog wel een keer terug willen komen.

Jayhtan: “Mijn belofte is dat ik hier ooit een keer terug komt. Ik vond het een hele leuke dag omdat het is ook heel groot is en er is veel te doen.

Wij hopen dat dit een onvergetelijke dag was voor hen!