Op zaterdag 11 maart 2023 staat Fred van Leer in het Chassé Theater met zijn gloednieuwe show: En Route

Reserveer tickets

Fred van Leer is geboren op 18 september 1976 in Alblasserdam. Hij is bekend als Nederlandse stylist en presentator. 

Vanaf zijn 25e is Van Leer stylist van beroep. Hij verzorgde de styling voor televisieprogramma's, bands, tijdschriften en shows. 

Vanaf 2009 werkte hij mee aan televisieprogramma's, vaak in de rol als presentator, panellid of stylist. De eerste serie van Dames in de Dop werd zijn landelijke televisiedebuut. Dit werd gevolgd door RTL Boulevard, X-Factor en ook het derde seizoen van Dames in de Dop. In deze laatste serie was hij niet stylist maar ook docent van de vrouwen en mannen. In 2011 werd hij coach in het RTL 5-programma Holland's Next Topmodel. Wekelijks stond hij de deelnemers bij in hun reis naar de finale. In 2012 kwam Van Leer met een eigen dagelijks programma bij RTL 5, Shopping Queens. Hierin gingen kandidaten met elkaar de strijd aan om de bestgeklede van de week te zijn. Van Leer besliste welke kandidaat had gewonnen en gaf commentaar op de aankopen.

Vanaf 2015 presenteerde hij verschillende programma's rondom lifestyle, en was hij te gast in de tv-programma's Chantal blijft slapen, Risky Rivers en Oh, wat een jaar! Ook deed hij mee aan de webserie Jachtseizoen van StukTV, waarin hij derde werd. 

Daarnaast is hij erg bekend geworden door de televisieserie Drag Race Holland, de spin-off van het Amerikaanse programma RuPaul's Drag Race. Van Leer was in deze serie presentator en jurylid. De serie geeft opdrachten aan de drag, zoals acteeruitdagingen of kleding ontwerpen. 

Van Leer heeft ook verschillende acteerklussen gedaan in de films: Huisvrouwen bestaan niet deel 1 en 2 en House of No Limits. 

Van Leer in het Chassé

In 2018 speelde Fred van Leer de rol van boze stiefmoeder in de musical The Christmas Show: Assepoester en het kerstbal.

De afgelopen jaren stond hij in het Theater met zijn show Leer van Fred, hierin gaf hij dames uit het publiek op vermakelijke wijze stijladvies. De voorstelling was een enorm succes. 

Daarom keert hij nu terug met de theatertour En Route, over alles wat op zijn pad komt. Ontroerende gebeurtenissen, die je doen verbazen, aan het lachen maken en waarbij jij, misschien, ook nog eens aan het woord komt.