Backstage | Interview | La Vuelta | Onze medewerkers | Andrea

 

La Vuelta Breda is in aantocht. Wielrennen is populair, ook binnen het Chassé Theater. Wij vragen collega’s naar hun liefde voor het fietsen en voor la Vuelta natuurlijk!

Vandaag: Andrea 

Andrea, wat is je functie binnen het Chassé Theater?

"Ik werk bij het Bespreekbureau, al bijna 8 jaar. Daar zorgen we ervoor dat alle voorstellingen goed in het systeem staan. We helpen gasten met het kopen van tickets en alles dat daarbij komt kijken."

Waar komt jouw liefde voor het fietsen vandaan? 

"Ik ben ermee begonnen toen ik 18 was, omdat mijn vader een racefiets had. Ik dacht: “Dat wil ik ook weleens proberen!” Sindsdien ben ik altijd blijven fietsen. Ik ben opgegroeid in Zeeland en dat is sowieso al prachtig fietsen."

Wat maakt de wielersport zo interessant voor jou?

"Het buiten zijn en jezelf keer op keer kunnen uitdagen; dát maakt de sport voor mij zo interessant. Dan weer zo lang mogelijk gaan en een volgende keer juist weer zo hard mogelijk gaan. Deze fiets heb ik sinds afgelopen jaar in mijn bezit en er staat nu 11000 kilometer op te teller. Met mijn vorige fiets duurde dat veel langer! Ik fiets ook graag in extreme weersomstandigheden."

Wat is, volgens jou, de mooiste fietsroute in de omgeving van Breda?

"De Slingerdreef vind ik heel erg mooi. Dat noemen ze ook wel de bosracebaan, haha! Het is een geasfalteerd pad door de bossen bij Ulvenhout."

Goede tip! Heb je ook nog een Vuelta tip voor onze gasten?

"Alle wedstrijden van La Vuelta kijken natuurlijk én nog een hele dikke tip:  Een avond met Joop in het Chassé Theater bezoeken! Joop Zoetemelk komt dan zelf ook (tijdens La Vuelta 1979 & De Tour van '80 op 18 aug, red.) en dat is natuurlijk wel echt een wielerheld. Ik ben daar dus ook zeker bij."

Wil jij Joop Zoetemelk (en Andrea) ook zien in het Chassé Theater? Op do 18 augustus vindt La Vuelta 1979 & De Tour van '80 plaats. Meer info en tickets⬇