Backstage | Achter de schermen | De wereld van film

Hoe wordt een film gemaakt? Presentatrice Sosha Duysker laat aan de hand van verschillende fragmenten en invalshoeken zien wat beeldtaal is en hoe een filmmaker te werk gaat.

De serie Wat kijk jij nou? is een samenwerking tussen Schooltv.nl en het Eye Filmmuseum. Voor kinderen van 9 tot 15 jaar.  

Aflevering 1
De kostuums en voorwerpen in een film worden geregeld door het art department. Als een film zich in het verleden afspeelt, zorgen zij voor spullen uit die tijd, zodat de film er zo geloofwaardig mogelijk uitziet.

Aflevering 2
Filmscènes zijn geloofwaardig omdat acteurs goed kunnen acteren. Ze brengen hun gevoelens over. 

Aflevering 3
Bij het maken van een film worden er veel verschillende opnames gemaakt. Vervolgens worden de juiste shots in de goede volgorde gezet in de montage, waardoor er een scène ontstaat.

Aflevering 4
Verschillende camerastandpunten hebben hun eigen functie. Emoties zijn goed zichtbaar in close-up en je kan iemand dreigend laten lijken met een kikkerperspectief. Zo breng je het verhaal zo goed mogelijk over op de kijker.

Aflevering 5
Het juiste geluid kan een film of video spannend maken, of juist grappig. Bijna alle geluiden die je hoort, worden er achteraf bij gemaakt.

Aflevering 6
Alle films en veel video’s hebben een vaste opbouw. De belangrijkste figuur is de hoofdpersoon.