Chassé in het nieuws

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.   inschrijven >

oktober 2022

BN de Stem
14 oktober 2022
Extreem scenario: ‘Zonder steun voor gas en licht gaat Chassé Theater in januari dicht’

Als het Chassé Theater geen steun krijgt bij het betalen van de energierekening, dan kan het complex in januari weleens op slot gaan. Dat is dan de enige mogelijkheid om een faillissement te voorkomen.

Lees het gehele artikel

BN de Stem
26 oktober 2022
Ook oma wilde de film Knor wel eens zien en dus viert ze herfstvakantie in het Chassé

,,Het is ontzettend leuk om samen met hem te bouwen. Hij legoot thuis ook veel met zijn vader. Vandaag help ik ‘m mee”, grijnst Freek Schouten uit Boxtel, terwijl hij zelf met kinderlijk plezier een monsterauto in elkaar zet. ‘Hem’, dat is Freeks kleinzoon, Floris.

Lees het gehele artikel

september 2022

BN de Stem
1 september 2022
Chassé Theater wil publiek heroveren met populaire namen en artistieke parels

Het Chassé Theater haalt voor komend seizoen alles uit de kast om het door corona verloren publiek terug te winnen. Themaweken, bekende cabaretiers en muzikanten, artistieke parels op gebied van toneel en dans én topmusicals.

Lees het gehele artikel

augustus 2022

BN de Stem
16 augustus 2022
Wijkjury, nieuwe ogen in het theater: ‘Te gek om de magie te mogen ontdekken’

Kan een theatervoorstelling iemands leven veranderen? Vraag het aan Sacha van Maastricht, lid van de Bredase Wijkjury. ,,De zaal wordt donker, de gordijnen gaan open… Magisch! Ik wist niet dat theater me zó zou raken.”

Lees het gehele artikel

juli 2022

BN de Stem
20 juli 2022
Eindmusical in het Chassé Theater: Fenne voelt zich net een beroemdheid

De kinderen van groep 8 van basisschool De Driezwing vinden het spannend. Maar ook schitterend. Optreden tijdens de eindmusical in het Bredase Chassé Theater. Hoe mooi is dat? ,,Ik vind het een eer.”

Lees het gehele artikel

BN de Stem
8 juli 2022
Chassé Theater draait door in de zomer, Sunset Cinema keert terug

Het Chassé Theater doet in de vakantiemaanden niet aan een reces. De schouwburg en bioscoop Chassé Cinema bieden de hele zomer door toneel-, film- en muziekvoorstellingen, waarvan een aantal in het teken staan van de Vuelta.

Lees het gehele artikel

juni 2022

BN de Stem
27 juni 2022
Theaters zien kaartverkoop aantrekken: ‘Maar nog niet op niveau van voor corona’

Het theater lonkt weer. Na twee rommelige jaren start na de vakantie het nieuwe theaterseizoen. Heeft de theaterbezoeker daar al zin in? Bij theater De Bussel in Oosterhout en een aantal culturele centra in de regio begint de kaartverkoop op stoom te komen.

Lees het gehele artikel

BN de Stem
21 juni 2022
Elvis leeft... in het Chassé Theater

Een originele hoed van colonel Parker. En een sjaaltje van Elvis. Ze zijn te zien op een mini-tentoonstelling in het Chassé Theater, vanaf donderdag 23 juni. 

Lees het gehele artikel

Cultuurmarketing
08 juni 2022
Beleving en impact in theater

Breda University of Applied Sciences (BUas) en Chassé Theater vonden elkaar in het belang van het meten van impact. Samen startten ze een onderzoek., met de volgende onderzoeksvragen: Wat is beleving en impact precies en hoe kun je het meten? En hoe kun je impact verklaren? Op deze vragen wordt aan de hand van een verkennend onderzoek in dit artikel een eerste antwoord gegeven.

Lees het gehele artikel

mei 2022

MEST
19 mei  2022
Het publiek vindt langzaam haar weg terug naar de Brabantse theaters

De theaters kampen momenteel met een lagere bezetting dan vóór de pandemie. Geldt dat ook voor de theaters in Brabant? En hoe kijken zij naar de toekomst? MEST sprak er o.a. over met programmeur van het Chassé Theater, Fabian Pikula

Lees het gehele artikel

april 2022

BN de Stem
16 april 2022
Chassé Theater houdt slechts helft van de omzet over: ‘Als het zo blijft, krijgen we het moeilijk’

De coronacrisis heeft er flink ingehakt bij het Chassé Theater in Breda. ,,Hier houden we nog jaren last van”, zegt directeur Ruud van Meijel. ,,We moeten het publiek terugwinnen.”

Lees het gehele artikel

maart 2022

BN de Stem
09 maart 2022
Breda is ‘een beetje verliefd’ op Hazes bij het Chassé Theater

Op het voorplein van het Chassé Theater is woensdagmiddag een standbeeld van André Hazes onthuld. Het standbeeld is speciaal gemaakt voor de landelijke tournee van de musical Hij gelooft in mij en reist mee naar alle theaters. 

Lees het gehele artikel

Theaterkrant
11 maart 2022
Zorg en hoop na Corona: Theaterprogrammeur Fabian Pikula

Nu theaters na twee onrustige coronajaren de deuren weer hebben geopend, kunnen we voorzichtig vooruitkijken. Dat doen we in deze rubriek met uiteenlopende theaterwerkers voor en achter de schermen. Vandaag: Fabian Pikula, programmeur van Chassé Theater in Breda. Wat is zijn grootste zorg als schouwburgprogrammeur, en welk inzicht heeft de coronaperiode hem opgeleverd?

Lees het gehele artikel

Bredavandaag
12 maart 2022
Drie premières in maart van Bredase makers bij Chassé Theater

Het Chassé Theater is de huiskamer voor Bredase gezelschappen. In de derde week van maart zijn er maar liefst drie premières van Bredase makers te zien in het theater.

Lees het gehele artikel

februari 2022

BN de Stem
17 februari 2022
Opluchting in culturele sector groot nu coronacrisis over lijkt: 'We zijn er helemaal klaar voor'

Opluchting alom bij de theaters en culturele centra in de regio Breda. De coronadwangbuis gaat minder knellen en wordt later deze maand zelfs afgedaan. ,,Het is wel een verrassing dat alle maatregelen komen te vervallen, maar we komen er niet door in de problemen’’, zegt directeur Ruud van Meijel van het Chassé Theater in Breda.

Lees het gehele artikel

BN de Stem
21 februari 2022
Chassé Theater geeft met samenwerking vaker het podium aan studenten St Joost

Het Chassé Theater en kunstacademie St. Joost slaan de handen ineen. Voor de komende drie jaar is een samenwerkingsovereenkomst getekend, die inzet op ‘awareness (bewustzijn), co-creatie, talentontwikkeling en ruimtegebruik.’

Lees het gehele artikel

januari 2022

BN de Stem
13 januari 2022
Theaters weer de klos: "Hoofd koel houden"

Ze zagen het al een beetje aankomen, maar toch is de teleurstelling bij de theaters groot. Voorlopig moeten zij waarschijnlijk gesloten blijven. Theaterdirecteuren in de regio hopen op een lange termijnstrategie van het kabinet

Lees het gehele artikel

BN de Stem
24 januari 2022
‘Top dat we opengaan, maar we willen het eerst van Rutte zelf horen’

Mooi, die versoepelingen. Maar zijn ze nu van die lockdowns af? In West-Brabant reageren mensen uit de horeca- en cultuursector (o.a. Ruud van Meijel van Chassé Theater) opgetogen, maar ook nog wat terughoudend. ,,Hopelijk gaan we weer écht naar normaal.”

Lees het gehele artikel

Goedemorgen Nederland
26 januari 2022

Gemengde gevoelens in de theatersector. De deuren mogen weer open, maar minder laat dan gedacht en een volle zaal zit er ook nog niet in. Of dat wel rendabel is, vertelt Birgit Tummers (marketeer Chassé Theater) aan Goedemorgen Nederland. 

Bekijk hier de eerste uitzending (item vanaf 10:30)

Bekijk hier de tweede uitzending (item vanaf 10:00)

BN de Stem
26 januari 2022
‘Chassé Theater gaat zondag pas open’

Het Chassé Theater opent zondag weer de deuren. Het theater mag net als alle andere theaters in Nederland sinds woensdag open, maar krijgt het op korte termijn niet voor elkaar.

Lees het gehele artikel

BN de Stem
31 januari 2022
‘Blije gezichten, Wibi en cupcakes in het Chassé Theater: ''We zitten hier als steunbetuiging''

De rode loper lag zondag letterlijk uit voor de bezoekers van het Chassé Theater. De cultuurtempel mocht deze dag eindelijk weer open. Het zorg- de voor blije gezichten, zij het achter mondkapjes.

Lees het gehele artikel

 

november 2021

Omroep Brabant
12 november 2021
Theaters mogen toch openblijven: 'Deze zag ik niet aankomen.'

Directeur Ruud van Meijel van het Chassé Theater in Breda is verheugd met de nieuwe coronamaatregelen. Tijdens de persconferentie vertelde demissionair premier Mark Rutten vrijdagavond dat de theaters open mogen blijven en zich niet aan de verplichte sluitingstijd van 18.00 uur hoeven te houden. "Die zag ik niet aankomen", zegt de opgeluchte directeur Van Meijel.

lees het gehele artikel

september 2021

BN de Stem
14 september 2021
De zalen mogen weer vol zitten in het Chassé Theater: 'Er valt een last van onze schouders'

Over twee weken mogen de zalen weer vollopen in het Chassé Theater in Breda. Het nieuws dat de 1,5 meter afstand vanaf 25 september wordt losgelaten, brengt theaterdirecteur Ruud van Meijel in een feeststemming.

lees het gehele artikel

juni 2021

BN de Stem
21 juni 2021
Chassé zorgt voor licht en lucht met Laat Licht

Een divers menuutje van zes stukjes cultuur. Sinds vorig jaar is de langste dag van het jaar, 21 juni, de aanleiding voor het Chassé Theater om Laat Licht op het programma te zetten. In kleinere groepjes kregen de bezoekers een voorproefje van zang, acrobatiek, cabaret, dans en een lichtspektakel.

lees het gehele artikel

BN de Stem
4 juni 2021
Net als Shakespeare komt ook cultureel Breda sterker uit de lockdown: ‘We zijn hieraan toe’

Het eerste weekend dat musea, bioscopen, theaters en muziekzalen opengaan, staan artiesten te trappelen. Door creatieve oplossingen zijn ze het optreden niet verleerd. 

lees het gehele artikel

Jinek
3 juni 2021
(COVID)chic, teleurstellend of aso

Hoe bedrijven zich gedragen tijdens en ná een pandemie zegt veel over hoe ze in de maatschappij staan, denkt ondernemer Janneke Niessen. In haar column noemt ze het Chassé Theater als voorbeeld. 

lees het gehele artikel

april 2021

Cultuurmarketing
21 april 2021
Klantsegmentatie op bezoekmotieven

Marketeers zijn vaak op zoek naar de juiste segmentatiestrategie om de communicatie effectief vorm te geven. Bezoekmotieven lijken theoretisch een mooi uitgangspunt om echt klantgericht te segmenteren. Maar hoe pak je dat nu aan? CRM en e-mailmarketeer Stefan Zwartbol (Chassé Theater) en Pieter de Rooij (docent BUAS) vertellen alle in's en out's. 

lees het gehele artikel

Video Breda Nu
20 april 2021

Breda Nu maakte een videoverslag van de testvoorstelling van Wende Snijders.

bekijk de video

Artikel BN de Stem
18 april 2021
Chassé Theater is ‘gewoon’ open voor voorstellingen testevenement: ‘Heel blij dat dit weer kan’

Wende Snijders, Roué Verveer en Herman van Veen trokken dit weekend volle zalen. Althans, zo vol als de maatregelen toelieten. Want het Chassé Theater was dit weekend ‘gewoon’ open, maar wel was de cultuurtempel een proeflocatie. 

lees het gehele artikel

Artikel Breda Vandaag
17 april 2021
Chassé Theater blikt terug op succesvol testevenement: ‘Het was voor bezoekers als thuiskomen’

In heel Nederland worden op het moment volop testevenementen gehouden om de verspreiding van corona te onderzoeken. Zo ook in Breda. Het Chassé Theater mocht gisteren na lange tijd voor het eerste weer een voorstelling houden. Met succes, “voor veel bezoekers was het als thuiskomen”, aldus woordvoerder Eveline Hollanders.

lees het gehele artikel

Artikel BN de Stem
7 april 2021
Chassé Theater in Breda wil voorstellingen in de openlucht. ‘We bouwen een tijdelijke zaal, maar dan zonder dak’

Als ook deze zomer theatervoorstellingen door corona nog taboe zijn, wil het Chassé Theater in Breda voorstellingen in de openlucht gaan organiseren. Met een overdekte tribune en een podium  op het plein achter het theatergebouw. 

lees het gehele artikel

Artikel In de buurt
7 april 2021
Het Chassé Theater houdt testvoorstellingen met 1.200 bezoekers

Het Chassé Theater doet mee met een landelijke pilot met proefevenementen. Op 16, 17 en 18 april zijn drie testvoorstellingen te zien voor in totaal twaalfhonderd bezoekers.

lees het gehele artikel

Artikel Breda Vandaag
7 april 2021
Holland Casino Breda en Chassé Theater mogen eindelijk weer bezoekers ontvangen

Het Holland Casino Breda en Chassé Theater zijn geselecteerd om deel te nemen aan testdagen.

lees het gehele artikel

maart 2021

Artikel Breda Vandaag
16 maart 2021
Chassé Theater rolt de rode loper uit voor meer dan duizend leerlingen uit groep acht

Voor het tweede achtereenvolgende jaar achtereen schiet het Chassé Theater Bredase scholen te hulp. Nu er helaas ook dit jaar nog beperkende maatregelen gelden is het voor vele scholen niet mogelijk de eindmusical op de eigen locatie uit te voeren. Het Chassé Theater biedt deze scholen haar podia aan.

lees het gehele artikel

februari 2021

Artikel Cultuurmarketing 
1 februari 2021
Weg met die seizoensbrochure?!

Cultuurmarketing sprak Eveline Hollanders (hoofd marketing, publiciteit en bespreekbureau Chassé Theater) over een nieuwe verkoopstrategie die is ontstaan: kort op de bal spelen en geen papieren seizoensbrochure meer.

lees het gehele artikel

januari 2021

Artikel BN de Stem
22 januari 2021
Chassé Theater schaart zich vierkant achter +zijn belaagde directeur

Ruud van Meijel, de in opspraak geraakte directeur van het Chassé Theater, wordt onverkort gesteund door de raad van commissarissen van de Bredase cultuurtempel.

lees het gehele artikel

november 2020

Artikel Omroep Brabant
24 november 2020
De theaters zijn weer open, en dit doen de Brabantse zalen

Programmeur Fabian Pikula vertelt meer over het programma van het Chassé Theater

lees het gehele artikel

oktober 2020

Interview BN de Stem - directeur Ruud van Meijel
2 oktober 2020
Chassé Theater: iedere dag shows, blij publiek, maar wel dagelijks crisismanagement

Er mogen vierhonderd bezoekers in de grote zaal van het Chassé Theater waar er normaal 1.400 zitten, maar Chassé draait ondanks alle coronamaatregelen weer op volle toeren. 

lees het gehele interview

Artikel Nu.nl
1 oktober 2020
Chassé Theater in Breda heeft ontheffing al binnen

Binnen 24 uur na de bekendmaking van de Noodverordening van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft het Chassé Theater in Breda al goed nieuws ontvangen.

lees het gehele artikel

september 2020

Artikel Brabants Dagblad 
1 september 2020
Voorstelling in een reuzenrad op de stoep van het Chassé Theater

Op de stoep van het Chassé Theater wordt vanaf 11 september drie dagen lang een voorstelling in een reuzenrad gegeven. De voorstelling is geheel coronaproof en is bedacht door het Zuidelijk Toneel en het Bredase gezelschap Schippers & Van Gucht.  

lees het gehele artikel

augustus 2020

Artikel BN de Stem 
28 augustus 2020
Chassé Theater ontslaat 30 mensen

De coronacrisis dwingt het Chassé Theater om het personeelsbestand drastisch in te krimpen. Van 30 medewerkers worden de per 1 oktober aflopende arbeidscontracten niet verlengd. 

lees het gehele artikel

juli 2020

Artikel Omroep Brabant
3 juli 2020
Spanning achter de coulissen en ouders op rode zetels: Chassé Theater podium voor afscheidsmusicals

Na maanden van oorverdovende stilte in het Chassé Theater in Breda, is er er weer reuring achter de coulissen. Veel reuring. Want leerlingen van twaalf basisscholen uit die stad, geven er in acht dagen tijd maar liefst twintig eindmusicals. Vanwege de coronacrisis konden die musicals op scholen niet doorgaan. Te weinig ruimte. Dus schoot het theater te hulp.

lees het gehele artikel

Artikel BN de Stem 
2 juli 2020 
Achtstegroepers schitteren in het Chassé Theater: ‘Dit maakt veel goed van dit gekke schooljaar’

Extra spannend was het voor de achtstegroepers van NBS Dirk van Veen gisteravond. In plaats van op school stonden ze met hun musical in het Chassé Theater in Breda. 

lees het gehele artikel

juni 2020

Artikel BN de Stem
3 juni 2020
Chassé Cinema weer van start: niemand wil vooraan zitten

Met als premièrefilm De beentjes van Sint Hildegard is Chassé Cinema dinsdagmiddag weer geopend.

lees het gehele artikel

mei 2020

Artikel BN de Stem 
25 mei 2020
Naar het theater gaan wordt opnieuw uitgevonden

Eindelijk. Na 80 dagen mogen we weer naar bioscoop of theater. Vanaf 1 juni met maximaal 30 in een zaal, per 1 juli met 100. Maar hoe?

lees het gehele artikel

april 2020

Europa Cinemas
24 april 2020
Interview with Jasmijn de Visser

In a series of interviews with the exhibitors on its Validation Committee, Europa Cinemas takes stock of the situation facing independent exhibitors across Europe during this time of crisis.

lees het gehele artikel

februari 2020

Interview AD - Ruud van Meijel
15 februari 2020
Chassé-directeur Ruud van Meijel: ‘Theater is meer dan alleen vermaak’

Ruud van Meijel is sinds oktober directeur van het Chassé Theater in Breda, nadat hij voorheen theaterproducties maakte. “Het zijn twee kanten van dezelfde medaille”.

lees hier het gehele interview

mei 2019

Interview BN de Stem - directeur Ruud van Meijel
7 mei 2019
Nieuwe directeur noemt aanbod Chassé ‘echt een rijkdom’

Chassé Theater in Breda heeft een nieuwe directeur. Ruud van Meijel, de huidige zakelijk directeur van de Arnhemse Toneelgroep Oostpool, volgt op 1 oktober Cees Langeveld op. “Ik vind het een eer om straks leiding te mogen geven aan een van de toonaangevende theaters in ons land.”

lees het gehele interview