Roos Trommelen | IDFA

filmfestivals

Het beste van filmfestivals

Chassé Cinema selecteert jaarlijks de echte must-sees van Nederlandse filmfestivals. Wij presenteren de mooiste documentaires van IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) en de beste films van het IFFR (International Film Festival Rotterdam) of het Nederlands Film Festival.

IDFA

IDFA staat voor International Documentary Film Festival Amsterdam. Het is een jaarlijks terugkerend Nederlands documentairefestival. Elke november staat heel Amsterdam in het teken van IDFA. Het festival is in 1988 opgericht om de documentairecultuur nationaal en internationaal te stimuleren. Sindsdien groeide IDFA met ruim 200.000 bezoeken per jaar uit tot een van de grootste documentaire filmfestivals ter wereld. 

IFFR

Het IFFR, ook wel International Film Festival Rotterdam is het grootste filmfestival van Nederland. Sinds 1972 wordt het festival jaarlijks eind januari in Rotterdam gehouden. Hier gaan allerlei films in première die later dat jaar in de zalen van Chassé Cinema te zien zullen zijn. Hoewel de grotere arthousefilm producties niet geschuwd worden ligt de focus bij IFFR op kleinere, onafhankelijke en artistieke films. Een unieke kans om echte pareltjes te ontdekken! 

Nederlands Film Festival

Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival plaats. Anderhalve week is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de nieuwste speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s, games-, interactieve projecten én tal van evenementen worden gepresenteerd voor jong en oud. Wat begon als een bescheiden festival in 1981 is in omvang, bereik en impact uitgegroeid tot het gezichtsbepalende festival van de Nederlandse film en beeldcultuur.