Speelfilm met Q&A

 

Doelgroep: Groep 5 en 6 
Thema’s: School, vriendschap, dromen, speelfilm, film maken 
Duur: 45 minuten filmvertoning en 45 minuten workshop 
Doel: Leerlingen maken kennis met het genre ‘speelfilm’ en leren tijdens de Q&A wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film. Tijdens de Q&A hebben zij de mogelijkheid om de filmmaker alles te vragen over het bedenken en creëren van de film. 
Prijs: €4 per leerling

Vorig jaar is de film De Fantast in première gegaan. De jonge filmmaakster Rosa Meijer studeerde afgelopen jaar af aan de HKU als schrijver en regisseur. Haar film werd door het Nederlands Filmfonds geselecteerd en gefinancierd en won nadien verschillende prijzen.

De Fantast gaat over de tienjarige, eigenwijze dromer Keesje. Het liefst is Keesje bezig met tekenen en denkt niet graag aan school. Door het tekenen heeft hij zijn eigen fantasiewereld waar hij naartoe kan vluchten, zodra hij dat wil. Zijn vader maakt zich zorgen om de schoolpresentaties en is op advies van de school bezig met een IQ-onderzoek voor Keesje. Ondertussen is er in de klas aangekondigd dat de twee beste rekenaars een rekentijger mogen worden. Keesje voelt de druk om zich te bewijzen tegenover zijn vader, leeftijdsgenoten en zijn beste vriendinnetje tijdens de jaarlijkse rekenmethode-toets. Zal het hem lukken om een rekentijger te worden of blijft hij dwalen in zijn fantasiewereld? 

Meer info via educatie@chasse.nl

terug naar basisonderwijs
terug naar educatie