Roy Beusker

Backstage | Rocky Horror Show

Ga je voor het eerst naar de Rocky Horror Show? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. 

Iedereen die nog nooit bij een live uitvoering van Rocky Horror Show is geweest, staat bekend als een Rocky Horror Virgin. Voor elke eerste keer geldt; een goede voorbereiding is het halve werk. Wij zetten een aantal tips op een rij voor je ultieme eerste keer. 

kleding

Kom lekker in je eigen kleren. Verkleden is niet verplicht. Alles mag en niets moet. Na je eerste ervaring zul je je de volgende keer misschien avontuurlijker voelen en ook zin hebben om een stel netkousen aan te trekken. Maar voel je vrij om je uitbundig te verkleden. Denk aan korsetten, stiletto's, kousen, bretels en rode lippenstift. Of kom als één van de personages; bijvoorbeeld de nerdy look van Brad of zijn preutse verloofde Janet, gewaagder is sexy dienstmeisjeskostuum à la Magenta, of een flamboyante Frank N. Furter-look met een zwart kanten korset, hakken en een parelketting. Voor ieder wat wils! Leef je uit. 

Time Warp

Doe mee met de Time Warp. Geen ingewikkelde dans, maar gewoon eenvoudig en leuk. En het handige is dat het lied je precies zegt wat je moet doen.

attributen

Breng geschikte attributen mee zoals rubberen handschoenen, feestmutsen, glow sticks, speelkaarten, een krant... deze items worden vaak gebruikt tijdens de voorstelling. De cast zorgt ervoor dat je op het juiste moment met het juiste attribuut op het puntje van je stoel klaar zit. Voor wie niet kan wachten volgt, hebben wij al een overzicht van de attributen en de gebruiksaanwijzing:

 papieren zak

Blaas de zak op en laat hem ontploffen op het moment dat Brad en Janet een klapband krijgen.

 krant

Wanneer Brad en Janet in een regenstorm terecht komen bedekt Janet haar hoofd met een krant. Op dit moment schuilt het publiek onder de meegenomen krant.

 zaklamp

In het nummer Tot je op slot Frankenstein bent komt de zin Volg het licht meerdere keren voor. Tijdens deze zin schijn je met je zaklamp. Het flitslicht van je telefoon werkt ook.

 rubberen handschoenen

Wanneer Frank ’n Furter Rocky tot leven wekt draagt hij rubberen handschoenen en knipt hij drie keer met zijn vingers. Voor een geweldig geluideffect moeten iedereen precies op hetzelfde moment met de vingers knippen. 

 feesttoeter

Als Rocky tot leven is gewekt applaudisseert en toeters iedereen. Doe vrolijk mee.

 confetti

Vlak voor de pauze als Frank-‘n-Furter en Rocky naar het echtelijk bed vertrekken strooit iedereen op het toneel en in de zaal met confetti.

 feesthoedje

Tijdens het diner zet Frank-‘n-Furter een feesthoedje op. Uiteraard kun je dan niet
achterblijven en is het tijd om je eigen feesthoed op te zetten.

 bel

Wanneer Frank tijdens Planet Schmanet zingt when we made it, did you hear a bell ring mag er met de bel worden geklingeld. Bij gebrek aan een bel werkt rammelen met een sleutelbos ook. 

 speelkaarten

De kaarten zijn geschud. En het kaartenhuis van Frank-‘n-Furter is ingestort. Kortom, tijd om de kaarten op tafel te gooien. Op het moment dat Frank zingt cards for sorrow, cards for pain, gooit iedereen z’n kaarten door de zaal.