Programmeur Evelien tipt

Stap binnen in de wereld van klassieke muziek door de lens van Evelien Holster, onze gepassioneerde programmeur. Op deze pagina deelt Evelien haar persoonlijke tips voor het komende seizoen. Laat je inspireren door haar ervaring en ontdek welke muzikale pareltjes je niet mag missen!

Tips van Evelien

Welke voorstelling heeft je echt geraakt?

Het barre land raakte me door de veelzijdigheid! Het optreden van Amsterdam Sinfonietta in samenwerking met ISH Dance Collective & Bencha Theater belooft een van de meest bijzondere evenementen van het jaar te worden.

De combinatie van acrobatiek in de lucht, dans op de vloer en klassieke muziek maakt Het barre land een unieke en indrukwekkende ervaring. Deze voorstelling belicht de muziek vanuit een compleet andere invalshoek en biedt een overweldigende visuele en auditieve ervaring.

Iets wat je echt moet meemaken!

Zijn er voorstellingen die aan te bevelen zijn aan jonge generatie? 

Matteo Myderwyk is een interessante optie voor de jongere generatie. Hij componeert zijn eigen muziek in een vernieuwende stijl, waarbij hij een divers arsenaal aan synthesizers, drummachines en orgels gebruikt. Matteo gooit daarmee klassieke regels van zich af. Hij vindt; muziek staat niet op papier maar wordt in het moment gemaakt.

Heb je suggesties om een geschikte voorstelling te kiezen uit het aanbod als je nieuw bent in de wereld van Klassieke muziek? 

Daar hebben we een speciaal concert voor op het programma gezet: Maestro Jules. Als je nieuw bent in de wereld van klassieke muziek, dan is dit een uitstekende keuze. De muziek is toegankelijk (de Vier Jaargetijden van Vivaldi die bijna iedereen wel kent). Voor de pauze zal Maestro Jules alles uitleggen over wat je na de pauze gaat horen, en dat doet hij met veel humor!

Dit concert is specifiek op zondagmiddag gepland, zodat je met het hele gezin kunt komen genieten van een leuke en informatieve voorstelling!

NBE | Chassé Theater Breda
Peter Lodder

Inleiding vóór, feestje na

Het Nederlands Blazers Ensemble staat bekend om hun bijzondere programma's die hier altijd enorm goed ontvangen worden. In februari 2025 komen ze naar ons theater met Het Ultieme Nieuwjaarsconcert

Voorafgaand aan het concert is er een inspirerende programma inleiding zodat je meer weet over de inhoud en de totstandkoming van het programma. Dit is echt een meerwaarde om bij te wonen. Na het concert spelen ze nog even verder in de foyer. De hele zaal blijft dan nog even hangen om de avond feestelijk af te sluiten!

Het Orkest van de Achttiende Eeuw | Chassé Theater Breda

Ijzersterk samenspel

Het Orkest van de Achttiende Eeuw heeft al twee keer eerder opgetreden, maar nog niet samen met Lucie Horsch. Lucie staat bekend om haar meesterlijke blokfluitspel, betovert het publiek met haar ongeëvenaarde virtuositeit. 

In De Stem Van De Blokfluit staat de blokfluit centraal. Het samenspel tussen Lucie Horsch en het orkest is werkelijk fantastisch.

Storioni Trio | Chassé Theater Breda

Een hele speciale Steinway Sessie

Het Storioni Trio is een ensemble dat al geruime tijd schittert in de klassieke muziekwereld. Onlangs hebben ze de Brabantse cultuurprijs gewonnen, wat hun enorme impact op het culturele landschap van Brabant onderstreept.

Het trio – met de wortels in de Brabantse grond – is beroemd in heel Nederland en ver erbuiten. Ik ben onder de indruk van hoe perfect deze drie musici elkaar aanvullen, wat resulteert in een onberispelijk samenspel dat alleen mogelijk is na jaren van samenwerking. 

Wat het Storioni Trio echt bijzonder maakt, is hun gelijkwaardige benadering als pianotrio. Het is een trio waarin geen enkel instrument domineert. Voor mij is dit een verfrissende kijk op het traditionele pianotrio, waarbij de Steinway op een nieuwe manier wordt belicht, niet alleen als solistisch instrument maar als integraal onderdeel van een trio. Een fijn koffieconcert om je zondag muzikaal in te luiden. 

Wat maakt het nou dat je bij Chassé Theater moet zijn voor klassiek aanbod? 

Omdat hier de veelzijdigheid centraal staat. We bieden een breed scala aan invalshoeken binnen de klassieke muziek. Wat alle voorstellingen verbindt, is de hoogwaardige kwaliteit. We presenteren enkel topartiesten die vanuit diverse perspectieven hun vak uitoefenen.

Mis niks!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven. Vul je e-mailadres in en vink je voorkeuren aan.