Theatrale tentoonstelling Tolerance Test

Het Chassé Theater heeft deze zomer een bijzondere theatrale tentoonstelling in huis. In onze middenzaal is de indrukwekkende installatie Tolerance Test van de internationaal geroemde Rotterdamse Charlotte Schleiffert te zien. Gratis te bezoeken van 10 t/m 26 augustus 2023. Op 27 augustus is Tolerance Test als voorstelling te beleven met een live vertelling van actrice Kimberley Agyarko.

Vijftien large drawings
Al decennialang creëert kunstenaar Charlotte Schleiffert groteske fantasiefiguren, die worden geboren uit collages van tijden, stijlen, culturen en geslachten. Schleiffert schildert deze hybride wezens meer dan levensgroot op zogenaamde large drawings. Nu, precies vijfentwintig jaar geleden dat Schleiffert haar eerste fantasiefiguur op papier zette, is het tijd om deze fascinerende beeldportretten de wereld in te sturen. 

Tolerance Test presenteert een selectie van vijftien van de large drawings. In deze grote tekeningen − sommige meer dan 3,5 meter hoog − verbeelden grillige en flamboyante mens-dierwezens actuele maatschappelijke thema’s zoals ongelijkheid, macht, consumentisme, erotiek, status en identiteit. In de tentoonstelling worden de tekeningen in kringopstelling geplaatst − bezoekers bekijken de werken vanuit het midden − en theatraal gepresenteerd met inzet van audioverhaal en belichting.

Niet te missen voor elke kunst- en theaterliefhebber
Tolerance Test brengt beeldende kunst anders − theatraler, verhalender en diepgaander - voor het voetlicht. De tentoonstelling beproeft de verdraagzaamheid van het publiek: in hoeverre kunnen we de ongelijkheid in onze huidige samenleving – als gevolg van geslacht, woningbezit of afkomst − die Schleiffert in haar large drawings toont, nog onder ogen zien? Een tolerantietest dus. Niet te missen voor elke kunst- en theaterliefhebber.

Tolerance Test is gratis te bezoeken als tentoonstelling met de stem van Romana Vrede als verteller. 

Live vertelling
Op 27 augustus is Tolerance Test als voorstelling te beleven met een live vertelling van actrice Kimberley Agyarko.