Mark David en Jurjen van Loon

Alex Ploeg

Over Alex Ploeg

Alex Ploeg is een Nederlandse cabaratier en stand-upcomedian. Na het winnen van verscheiden cabaretfestivals, deed hij auditie voor comedygezelschap Comedytrain (nu bekend als Toomler.) Na zijn derde auditie werd hij toegelaten en sindsdien is hij daar regelmatig te zien.

In 2018 stond hij in de theater met zijn debuutvoorstelling Ultimatum. In deze voorstelling stelt hij zichzelf een ultimatum. Want dat moet soms. Ergens voor staan. Dat heeft hij namelijk nooit gedaan. Hij is namelijk een vat vol tegenstrijdigheden, dus hoe doe je dat dan? En hij stelt ook nog eens allemaal goede vragen over onderwerpen die er niet toe doen.

Naast theater is hij geregeld te zien op televisie. Voorbeelden hiervan zijn de programma's Foute Vrienden en Cojones. Sinds 2016 is hij één van de makers van het satirische programma Klikbeet. Dit doet hij samen met Stefan Pop, Tex de Wit, Eva Crutzen en Kees van Amstel. Het programma bestaat uit korte sketches, die nieuws, actualiteit en social media op de hak nemen. Het wordt uitgezonden op NPO 3 en losse sketches zijn te vinden op YouTube.