over Chassé Theater

Met drie theaterzalen en evenveel cinemazalen is het Chassé Theater, ontworpen door professor Herman Hertzberger, het grootste culturele podium van Zuidwest-Nederland. Jaarlijks bezoeken zo’n 350.000 bezoekers uit Breda en van verder weg voorstellingen uit het brede theater- en filmaanbod.

Er werken zo'n 120 vaste medewerkers en 70 vrijwilligers aan de enorme diversiteit van activiteiten. Het Chassé Theater biedt een brede programmering aan. Niet alleen vooraanstaande artiesten en gezelschappen treden hier op, maar ook jong talent, internationale acts en amateurgezelschappen staan op de planken. De cinema biedt een ruime programmering van met name artistieke films. Al meer dan 25 jaar is het Chassé Theater een inspirerende plek. 

Het Chassé Theater biedt de bezoeker excellente horeca. Bij studenten en ondernemers is het een geliefde plek om te werken. Daarnaast faciliteert het theater vele (zakelijke) evenementen en bijeenkomsten. Het Chassé Theater is een veelzijdige en unieke plek waar mensen elkaar ontmoeten, geïnspireerd raken en zich thuis voelen. Onze missie luidt niet voor niets:

Chassé, daar word je gelukkig van.

beleidsvisie 2021-2024

Als Chassé Theater zien wij een verbindende en stimulerende rol voor onszelf, zowel voor ons publiek als in de culturele infrastructuur van Breda. Wij gaan midden in de samenleving staan en focussen op wie wij met onze activiteiten bereiken en wat de impact ervan is.

lees onze beleidsvisie

Chassé Theater N.V.

Chassé Theater N.V. streeft goed bestuur en toezicht na en hanteert daarbij de Governance Code Cultuur als leidraad. Bestuur en toezichthouders onderschrijven de principes van de code en doen verslag over hun handelen in de respectievelijke jaarverslagen. 

Ook de Code Diversiteit & Inclusie en de Fair Practice Code worden onderschreven en vormen een richtlijn bij de beleidsvorming en in de werking van de organisatie. 

Chassé Theater N.V. hanteert de Cao Nederlandse Podia bij de honorering van medewerkers. Het salaris van de directeur-bestuurder voldoet aan de W.N.T.

jaarverslagen

Jaarverslag 2022

2022 was, geheel tegen de verwachting in, een jaar van herstel. Bekijk ons Jaarverslag 2022

Jaarverslag 2021

2021 was een ongewoon jaar. Toch zijn wij trots op wat wij wél bereikt hebben ondanks de uitdagingen. Blik samen met ons terug op het afgelopen jaar. Bekijk ons Jaarverslag 2021

 

directie & raad van commissarissen

Ruud van Meijel MsBA - algemeen directeur & bestuurder
Colinda Vergouwen - directeur bedrijfsvoering

drs. V.G.B.M. Weijers MTL - voorzitter
drs. M.M. van Zuijlen - lid
ir. N.G.M. van Os - lid

programmering

Theaterprogrammeurs
Programmeur toneel, dans en jeugd: Bregje Maatman
Programmeur cabaret en muziek: Frank Heijman
Programmeur klassieke muziek: Evelien Holster
Programmeur musical, show, opera en jeugd: Ruud van Meijel

Cinemaprogrammeurs 
Casper Houtman 
Roderik Lentz

Educator
Lotte van Dongen

Programmamaker
Vacant

afdelingscontacten

Controller Inge Goijaarts
Evenementen & development Nicole Gatzen
Horeca & publieksservice Afdeling horeca
Techniek & facilitair Melvin Reinen
Theater marketing Birgit Tummers
Cinema marketing Carmen Florusse
Personeel Sanne Harte

Chassé in de media

Via onderstaande link vind je een overzicht van artikelen over het Chassé Theater die verschenen in verschillende media. 

lees alle artikelen