over ons

Met drie theaterzalen en evenveel cinemazalen is het Chassé Theater het grootste culturele podium van Zuidwest-Nederland. Jaarlijks bezoeken zo’n 350.000 bezoekers uit Breda en van verder weg voorstellingen uit het brede theater- en filmaanbod. Niet alleen vooraanstaande artiesten en gezelschappen treden er op. Ook vrijetijdsspelers, jong talent en internationale acts staan er op de planken. Al meer dan 25 jaar is het Chassé Theater een inspirerende plek die gelukkig maakt. 

Het Chassé Theater biedt de bezoeker excellente horeca. Bij studenten en ondernemers is het een geliefde plek om te werken. Daarnaast faciliteert het theater vele (zakelijke) evenementen en bijeenkomsten. Het Chassé Theater is een veelzijdige en unieke plek waar mensen elkaar ontmoeten, geïnspireerd raken en zich thuis voelen. 

jaarverslag 2022

2022 was, geheel tegen de verwachting in, een jaar van herstel. Blik samen met ons terug op het afgelopen jaar. 

jaarverslag 2022 - Chassé Theater Breda

beleidsvisie 2021-2024

Als Chassé Theater zien wij een verbindende en stimulerende rol voor onszelf, zowel voor ons publiek als in de culturele infrastructuur van Breda. Wij gaan midden in de samenleving staan en focussen op wie wij met onze activiteiten bereiken en wat de impact ervan is.

lees onze beleidsvisie

directie & raad van commissarissen

Ruud van Meijel MsBA - algemeen directeur

Colinda Vergouwen - directeur bedrijfsvoering

drs. V.G.B.M. Weijers MTL - voorzitter

drs. M.M. van Zuijlen - lid

ir. N.G.M. van Os - lid

directeur Ruud van Meijel

Vanaf oktober 2019 is Ruud van Meijel directeur van het Chassé Theater. Ruud, geboren Zeeuws-Vlaming, was tien jaar lang zakelijk directeur van Toneelgroep Oostpool in Arnhem. Daarvoor was hij o.a. directeur en oprichter van Zeeland Nazomerfestival en Theaterproductiehuis Zeelandia in Middelburg. 

meer info

Programmering

Theaterprogrammeur Bregje Maatman, Frank Heijman, Evelien Holster
Cinemaprogrammeur Casper Houtman
Educator Lotte van Dongen
Programmamaker Eva Stravers


Afdelingscontacten

Controller Inge Goijaarts
Evenementen & development Nicole Gatzen
Horeca & publieksservice Nikky Wittkampf
Techniek & facilitair Melvin Reinen
Theater marketing Birgit Tummers
Cinema marketing Carmen Florusse
Personeel Sanne Harte

Chassé Theater N.V.

Chassé Theater N.V. streeft goed bestuur en toezicht na en hanteert daarbij de Governance Code Cultuur als leidraad. Bestuur en toezichthouders onderschrijven de principes van de code en doen verslag over hun handelen in de respectievelijke jaarverslagen. 

Ook de Code Diversiteit & Inclusie en de Fair Practice Code worden onderschreven en vormen een richtlijn bij de beleidsvorming en in de werking van de organisatie. 

Chassé Theater N.V. hanteert de Cao Nederlandse Podia bij de honorering van medewerkers. Het salaris van de directeur-bestuurder voldoet aan de W.N.T.

Chassé in de media

Via onderstaande link vind je een overzicht van artikelen over het Chassé Theater die verschenen in verschillende media. 

lees alle artikelen